tiistaina, huhtikuuta 01, 2008

Rodeo eli lännenratsastus

Rodeo eli lännenratsastus on vauhdikasta hupia. Cowboyt eli länkkärit ratsastavat hevosilla ja härillä. Eläimistä on hauskaa, kun ne pääsevät juoksentelemaan ja esiintymään yleisölle. Hevonen ja härkä telmivät joskus yhdessä.

Joskus ihmiset tulevat jalkaisin mukaan hauskanpitoon. Jalkaisin liikkuvat ihmiset saavat pisteitä siitä, jos he osuvat stetsonillaan hevosta turpaan.

Rodeo sopii kaikenikäisille, sillä vaikka meno vaikuttaa hurjalta, ovat nämä isot eläimet kuitenkin lempeitä ja hyväntahtoisia.

Katsotaan yhdessä tämä opetusvideo:


Ja tässä vielä videota niskoittelevasta hevosesta, joka ei halua jostain syystä tulla mukaan rodeonäytökseen:Harrasta hevosen kanssa -sarjassamme on esitelty aiemmin mm.
- kouluratsastus
- salaratsastus
- talven riemut.

3 kommenttia:

 1. Niskoitteleva hevonen on melko selvästi ja ihan varmasti ex-ravuri. Hyvin tyypillistä ja ikävää käytöstä.

  VastaaPoista
 2. Pakko kyllä korjata "pieni" asiavirhe; rodeo ei ole lännenratsastusta. Rodeo on sitä "hupia" kun cowboyt yrittävät pysyä hurjasti pukittelevan (villi)hevosen selässä.
  Lännenratsastus on taas täysin eri asia. Se on sitä, miten cowboyt ratsastavat tehdessään töitä ranchilla. Siinä hevonen ei suinkaan niskoittele vaan toimii painoapujen kautta; kääntyminen, pysähtyminen, siirtymiset. Yleensäkin lännenratsastus perustuu pieniin ja pehmeisiin apuihin, jotta cowboy voi keskittyä työhönsä, jota tekee hevosen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Lännenratsastus on kilpailulaji johon kuuluvat mm. Western Pleasure, Western Horsemanship, Trail,reining, kutting yms. Lännenratsastuksella ei ole MITÄÄN yhteistä rodeoon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista

Tulosta