torstaina, marraskuuta 09, 2006

Harrastuksena kouluratsastus



Harrastesarjamme jatkuu!

Tänään tutustumme kouluratsastuksen saloihin. Moni ihmettelee, että mitä se sellainen kouluratsastus on - esteratsastus on selkeä käsite, siinä hypitään esteitä, mutta että KOULUratsastus? Tarkoittaako se ratsastusta ratsastuskoulussa?

Ei suinkaan. Kouluratsastusta voi harrastaa kentällä tai maneesissa. Kuten ylläolevasta opetusvideosta voi nähdä, kouluratsastukseen kuuluu kaikenlainen kekkulointi, hyörinä ja pyörinä. Mitä ylväämpi on asento, sen paremmalta kouluratsastus näyttää.

Kouluratsastuksessa voi aivan itse keksiä hauskoja liikkeitä ja liikesarjoja, joita sitten toteutetaan kentällä. Tuomarit arvostelevat liikkeitä niiden näyttävyyden, vaikeustason ja oikeaoppisuuden perusteella - aivan kuten esimerkiksi taitoluistelussa. Ainoa ero oikeastaan on, että nyt ei tarvita luistimia.

Tutustu sarjan aikaisempiin jaksoihin:
Harrastuksena salaratsastus

3 kommenttia:

  1. Onkohan toimituksella mennyt nyt puurot ja vellit sekaisin? Kouluratsastus = koulu ja ratsastus. Eli koulussa ratsastetaan. Tätä on tehty jo aimoisista ajoista alkaen. Myös koulun ohi voidaan ratsastaa tai mennä reellä.

    VastaaPoista
  2. Tiedot on saatu hevosnomi, hevosasiantuntija Irmeli Ala-Saikkoselta, ja hänen mukaansa kouluratsastus tarkoittaa nimenomaan kekkalointia ja pyrähtelyä. Mutta voihan tuolle käsitteelle olla useita tulkintoja.

    Terveisin Pökäleen toimitus

    VastaaPoista
  3. Tuota kouluratsastusfilmiä on ilo katsoa aina uudestaan ja uudestaan. En malttaisi millään lopettaa - on muten tosi hyvän näköisiä miehiä!

    VastaaPoista

Tulosta