Pökäleploki on Pökäle-lehden oma blogi. Blogissa käsitellään ajankohtaisia hevosiin liittyviä asioita vakavamielisesti ja tosissaan.
keskiviikkona, maaliskuuta 26, 2008
Hevosalan ammattilaiset, osa 2 - Ravivalmentaja
Ravivalmentajan ammatti ei varmaankaan ole niitä hohdokkaimpia hevosalan ammatteja, sillä ravivalmentaja joutuu joka päivä istumaan tulevan ex-ravurin kärryjen kyydissä. Ravivalmentajan tehtävänä on saada hevonen juoksemaan mahdollisimman kovaa, jotta se toisi rahaa omistajalleen, ja jotta omistajalla olisi sitten varaa maksaa valmennuksesta ravivalmentajalle.
Ravivalmentajat tuijottavat hevosen persettä työkseen. Ei ihme, että ravivalmentajan ajatusmaailma hieman vääristyy. Kun tamman takapuoli keikkuu jatkuvasti näköpiirissä, alkaa ravivalmentaja helposti myös kuvitella muidenkin takapuolien tekevän samaa, ja juuri ravivalmentajaa varten. Lisäksi hevosen piereskellessä hengitysilman kautta aivoihin kulkeutuu pössähdyksiä, jotka saavat viattoman ravivalmentajan pään sekaisin. Ravivalmentajan ammattitauti onkin ravivalmentajan syndrooma™. Oirehtiminen ilmenee omnipotenssifantasioina ja (etenkin miehillä) kuvitelmina, että nuoret naiset jahtaavat ravivalmentajaa. Myös alemmuudentunne ohjastajia ja hevosten omistajia kohtaan on yleistä.
Ravivalmentajan työ on istumatyötä. Vastapainoksi hevosen perässä istumiselle ravivalmentaja juoksee illat naisten perässä. Hevosen ajamisen yhteydessä kavioista lentänyt hiekka kutittaa ravivalmentajan kurkkua, joten hänen on juotava runsaasti.
Ravivalmentajat syyllistyvät jatkuvasti eläinrääkkäykseen, sillä he käyttävät hevosilla epämiellyttäviä, hevosta vahingoittavia välineitä, kuten suunrepijää, kielenkääntäjää, yläleuan kohottajaa, sähkönjohtimia, V-rautaa ja vääntövitkutinta.
Ravivalmentajan toimeentulo
Ravivalmentajan tulotaso riippuu siitä, kuinka nopeiksi hän on valmennettavat hevosensa kyennyt pieksämään ja jääkö hän kiinni dopingin käytöstä. Valmentaja, joka saa hevoset juoksemaan lujaa, saa helpommin lupaavia valmennettavia, kuin tavallinen pöhöttynyt juoppo, joka ei pääse kiipeämään kärryille. Jos hevoset voittavat, myös ravivalmentaja hyötyy. Ravivalmentaja ei kuitenkaan yleensä pääse rikastumaan, joten viimeistään keski-ikäisenä hän avioituu hyvätuloisen puoliveriratsun omistajan kanssa.
Koulutus
Ravivalmentaja ei koulutusta kaipaa. Hän tietää mielestään kaiken. Suomessa järjestetään kuitenkin koulutusta, mutta se on suunnattu lähinnä niille nuorille naisille, jotka eivät pääse mihinkään muuhun kouluun.
Ravivalmentajan ammatin hyvät ja huonot puolet
Plussat
+ saa tuijottaa persettä aamusta iltaan
+ kevyt istumatyö
+ sopii eläinrääkkäyksestä kiinnostuneille
Miinukset
- joutuu tuijottamaan persettä aamusta iltaan
- älyllisen toiminnan surkastuminen
- moraalin rappeutuminen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
hauska!!!
VastaaPoistaammatin plussat ja miinukset on kiteytetty tosi kivasti!
VastaaPoista:'D
VastaaPoista