perjantaina, lokakuuta 23, 2009

Harrastuksena esteratsastus
Esteratsastus on jännittävä ja vauhdikas laji. Mitä korkeampia esteet ovat, sitä haastavampia ne ovat hevoselle ja ratsastajalle. Hevosen täytyy olla lahjakas, rohkea ja hyvin treenattu, jotta se selviytyy radasta. Myös ratsastajalta täytyy löytyä taitoa, kokemusta ja kuntoa.

Esteratsastuksen säännöt ja pisteiden määräytyminen tapahtuvat seuraavasti: Jokainen ratsukko hyppää esteradan. Jokaisen hypyn korkeus mitataan. Jos hevosen korkein kohta hypyn yhteydessä osuu esimerkiksi 212 cm korkeuteen, ja ratsastaja ulottuu 286 cm korkeuteen, kyseiseltä esteeltä tulee 498 pistettä (212+286). Samalla tavoin lasketaan jokaisesta esteestä pisteet. Se ratsukko, jolla on eniten pisteitä, voittaa.

Hyppykorkeuksien mittaamista varten on olemassa tarkat laserlaitteet.

Oheisessa videossa on esimerkkisuoritus, jossa hevonen osaa hypätä korkealta, mutta ratsastaja myös ponnistaa poikkeuksellisen paljon. Videon ratsukko voitti kilpailun.

15 kommenttia:

 1. Sopiiko laji tosiaan miehillekin? Onko markkinoilla mahdollisesti esteratsastajille suunniteltuja munasuojia jotta he voivat joskus myöhemmin myös jatkaa sukuaan?

  VastaaPoista
 2. Laji sopii hyvin miehille, koska miehet ovat keskimäärin pidempiä kuin naiset, ja siten heidän on hieman helpompaa ulottua korkeammalle ja saada parempia pisteitä.

  Tosimielellä kisaava esteratsastajamies kastroi itsensä samalla kuin oriinsakin, joten munien suojauksesta tai suvun jatkamisesta ei tarvitse huolehtia. Jotkut eläinlääkäriasemat antavat kimppa-alennusta. Kannattaa tiedustella omalta eläinlääkäriltä.

  Kastrointi ei kuitenkaan ole pakollista. Mies voi teipata vehkeensä jesarilla alavatsaan. Munasuojien tuotekehittely on juuri aloitettu Pökäleen toimituksessa. Halukkaita testikk... testihenkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä toimitukseen. Kehitystyöstä vastaa Marko Djörs.

  VastaaPoista
 3. voiks laittaa linkin tohon videoon ? : D

  VastaaPoista
 4. Pökäleen toimitus3/12/10 18:05

  Tämä video on juutuupissa: www.juutuupi.com.

  VastaaPoista
 5. no ei tuo kyllä ihan perus esteratsastusta oo, pikemminki temppuesteratsastusta tai muuta vastaavaa.. esteratsastuksessa on kyse radan puhtaasti suorittamisesta ja nopeudesta.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi8/4/11 11:30

  aijai!! en voi lopettaa nauramista taman jalkeen!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi1/7/11 00:23

  ai että jos vakavasti ajatellaan niin kun oli pyydetty pohtimaan,,,,,,,,,,tästä rääkkäys jutusta...kun hevosella hypätään suuria esteitä ja varsinkin kun kyseessä on tuollainen jesarilla kellinsä nepaan liimannut mies ratsastaa hevosen selkärangan kohdistuva tärähdys on aika suuri ja muutenkaan ei tuo ihan hepon ehdoilla kule.......

  VastaaPoista
 8. no mikä video! heppaparka. hauska juttu, mutta sääliksi käy tuota hevosta.

  VastaaPoista
 9. Tää on noloa, ihmiset käyttäkää päätänne ja toi ratsastaja vois mennä roskiin...

  VastaaPoista
 10. Hihihii tää blogi on ihan paras :--D Kaikki ottaa ihan tosissaan (esim sen ravijutun) mutta nää on vaa läppöjä hihii oon iha asdfg envoilopettaa nauramista :--D

  VastaaPoista
 11. loistava tulkinta lajista!! ;'D

  VastaaPoista
 12. true story bro

  VastaaPoista
 13. Lisäksi kielloista, volteista ja puomien tiputtelusta seuraa 40 pisteen pistevähennys. Tippuminen ja toinen kielto johtavat hylkäykseen.

  VastaaPoista
 14. luulis et kun hevonen tekee VOLTIN sais paljon pistei.... XD

  VastaaPoista

Tulosta