torstaina, maaliskuuta 10, 2011

Näin saat ex-ravurilämppäristä hyvän hinnan

Nyt korvat hörölle, kaikki ex-ravurien omistajat, jotka haluatte eroon peitsaavista, pää pystyssä kaahottavista lemmikeistänne. Hevostalli.netin asiantuntijaraati on tehnyt kattavan listan asioista, jotka kannattaa huomioida hevosta myytäessä (niin myyntikuviin kuin koeratsastukseenkin), jotta saa varmasti omansa takaisin ja vielä nollan tai pari perään:

Esivalmistelut
Ennen myynti-ilmoituksen julkaisemista poista kaikki hevosesta otetut epämääräiset kuvat (kuten raveissa kuvatut tai muut ajokuvat sekä sänkipeltokuvat) irc-galleriasta, kuvasivuilta ja muualta netistä. Tsekkaa myös Sukuposti.net ja lähetä sinne edustava kuva vanhojen tilalle.

Mikäli hevonen on hoikka tai "normaalissa kunnossa", syötä sitä reilummin, jolloin voit markkinoida sitä "raamikkaana" ja "lihaksikkaana".

Myynti-ilmoituksen laatiminen
Älä mainitse myynti-ilmoituksessa, että hevonen on lv, vaan esimerkiksi "ratsuruuna" tai "estetykki".

"Kadota" hevosen paperit tai myy se paperittomana tilastopuokkina tai virontuontina.

Jos hevonen sattuu olemaan kimo, kerro että se on orlov-sukuinen tai connemara-tyyppinen. Nykynuoret eivät tiedä, mikä on orlov, mutta se kuulostaa hienolta.

Myyntikuvat
Pese hevonen kiiltäväksi ja leikkaa sekä nypi sille siisti ratsuharja. Pue hevoselle merkkivarusteet (jos et omista, lainaa muilta).

Laita kuviin nivelkuolaimet (tai "kouluratsulle" kanget), mutta älä misään nimessä käytä esim. olympioita tai muita norsujarruja. Estehevoselle kannattaa laittaa meksikolainen turparemmi.

Kun haluat kehua hevosen koulutustasoa, ota kuvia, joissa hevosella on koulusatula (ei vinkuintialainen!), pue ratsastajalle kisavaatteet ja asettele kentälle muutama kouluaita (älä missään nimessä kuvaa kouluratsastusta esim. sänkipellolla). Koulukuvissa käytä valkoista huopaa, mutta myös tummanruskea, harmaa ja musta huopa antavat pro-vaikutelman.

Kun haluat tuoda esille hevosen kapasiteettia esteratsuna, pystytä kentälle näyttäviä 130 - 150 cm korkuisia esteitä, joiden välistä hevonen voi liikkua kuvaushetkellä, ja esteet luonnollisesti tulevat kuvaan. Näyttävät muurit, okserit, sarjat ja muu rekvisiitta (kuten koristekasvit) ovat plussaa. Jos hevonen kykenee hyppäämään esim. 50-senttisen esteen yli, kuvaa tämä, ja rajaa kuvankäsittelyohjelmalla kuvan alareunasta osa pois, jotta lopullista kuvaa katsoessa ei voi nähdä, kuinka korkea este todellisuudessa on.

Pintelien tai suojien on ehdottomasti oltava sävy sävyyn satulahuovan kanssa. Käytä kouluratsuksi myytävällä hevosella samanlaisia pinteleitä joka jalassa. Jos kauppaat hevosta estetykiksi, pue sille pro-supercombi-merkkisuojat, joiden alla voi olla lampaankarvapehmusteet. "Estehevoselle" voi myös pukea rintaremmimartingaalin ja etujalkoihin putsit; satulan alla kannattaa käyttää lampaankarvaromaania. Korvahupun ja satulahuovan tulee olla samaa sävyä. Estekuvissa satulahuopa voi olla tummansininen, tummanruskea, harmaa, viininpunainen tai musta (ei siis valkoinen). Huovassa voi olla jokin logo tai siisti ruutukuvio, mutta pääasia on, että huopa sopii hevosen väriin.

Älä käytä satulahuovassa, riimussa, riimunnarussa tai muissakaan varusteissa "kausivärejä" kuten pinkkiä, limeä tai oranssia, koska ne antavat harrastelijamaisen vaikutuksen.

Kun kuvaat hevosta, laita sen selkään ammattilainen, joka saa hevosen liikkumaan mahdollisimman oikeinpäin. Pyri kuvaan, jossa hevonen näyttää mahdollisimman puoliveriseltä (liikkuu pyöreänä ja etuosa kevyenä).
Ota paljon kuvia, ja valitse niistä edustavimmat, ja myynti-ilmoitukseen vain yksi kuva.

Valokuvissa hoikalla (ja mielellään kauniillakin) ratsastajalla tulee olla siistit merkkivaatteet, hiukset kiinni (mieluiten nutturalla) ja tietysti saappaat ja kannukset. Jos ratsastajalla ei ole kuvissa kypärää, myynti-ilmoituksen bongaajat linkittävät ilmoitusta hevostalli.nettiin ja muille keskustelupalstoille, jolloin saat ilmaista mainosta.

Niksipirkka
Jos osaat käyttää Photoshoppia, voit kuvata hevosta myös kärryjen edessä sahattuasi sen kaulan pyöreäksi. Poista sitten kuvasta kärryt ja valjaat, liitä ratsastaja hevosen selkään, ratsukko kilparadalle ja taustalle yleisöä.

Sissimarkkinointia
Kirjoita hevostalli.netin keskustelupalstoille viestejä, kuten "Onko tämä lv vai pv, ja mitä tuosta tarjoaisitte?" (linkitä myynti-ilmoitukseen). Vastaa sitten eri nimimerkillä, että "taitaa olla lv, mutta aika hieno", ja sitten vielä eri nimimerkillä "Luulin kyllä pv:ksi, onko muka lv?".

Koeratsastus
Muistathan piilottaa kaikki ravivarusteet ennen ostajaehdokkaan saapumista! Lainaa tarvittaessa satuloita satulahuoneeseen. Pukeudu itse ratsastushousuihin ja merkkivaatteisiin ja pue myös hevonen asianmukaisesti (kuten myyntikuviin).

Kun ostajaehdokas tulee koeratsastamaan hevosta ja hevonen ei tietenkään toimi aivan lupausten ja odotusten mukaisesti, kerro hänelle, että hevonen aina testaa vierasta ratsastajaa. Kehu ratsastajaa, kuinka hän saa hevosen kulkemaan kauniisti muodossa - "kukaan muu ei ole saanut sitä liikkumaan noin kauniisti"!

Viimeinen keino
Jos hevonen ei tästä kaikesta huolimatta käy kaupaksi, mainosta "myyntiin tai monttuun"-periaatteella. Laita Facebookiin kiertoviesti, jossa täydellinen hevosparka pistetään koukkuun, ellei sille löydy pelastajaa viikon kuluessa.

44 kommenttia:

 1. Anonyymi4/4/11 12:27

  Vittu mitä roskaa te tänne laitatte! Tää on ensinnäki loukkaavaa ja muutenki kaikki täl sivustol on roskaa.

  VastaaPoista
 2. VOI VITTU!!!!!!! TÄÄ ON IHAN EPÄTODELLISTA!!!!! TÄTÄ EI VOI EDES SANOIN KUVATA KUINKA ÄRSYTTÄVÄÄ TÄMMÄNEN ON!! EX-RAVURIT ON IHANIA JA HIENOJA EIKÄ MITÄÄN NOISTA MITÄ TE TÄNNE KIRJOTATTE!! ROSKAA, ROSKAA, ROSKAA!!!!!!!! (sry caps, mut tää oli kyl niin loukkaavaa, että oli pakko)
  Miks kaikkien täytyy aina haukkua ex-ravureita? N eon osaavia kunhan vaan osaa kouluttaa, mutta kai te ootte niin vitun kusipäitä, että te ette osaa edes kouluttaa hevosta!! Ja ennen mä luin tätä lehtee mielelläni, mutta nyt tuli siihen piste!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi2/5/13 21:07

   Ikinä kuullut käsitettä sarkasmi?
   Ja hei oikeesti, jos tämä on niin hirveetä kuraa kuin annat olettaa, niin miksi luet?! Ei varmaan vaadi hirveitä (edes sinulta) poistua tältä sivustolta :DD

   Poista
 3. ÄRSYTTÄÄ TÄLLÄNE!!!!!!

  VastaaPoista
 4. Ihan tajuttoman hyvä =D Päivän parhaat naurut ja jopa kaikenkukkuraksi niin usein totta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on NIIIN TOTTA! Nää on just näitä, lv- rakastajia ketä tänne tulee, mut onhan nekin eläimiä jotkut jopa saattaaollakin iha 'jees'. mut hei OPETELKAA YMMÄRTÄMÄÄN SARKASMIA!

   Poista
 5. Toihan oli hauska, mitä pikkusieluja täällä pyörii, heh, :D

  VastaaPoista
 6. :D Repesin.

  Mielestäni on niin ettei lv-ratsua olekaan. Hevosrotuhan on jalostettu juoksemaan, siksi erittäin harva lv osaa laukata kolmitahtisesti vaikka kuinka hyvä kouluttaja on. Asia vain valitettavasti on näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos näin on mielipiteesi, vilkaiseppa os. http://kaktujafutura.blogspot.fi Futura on ihan ex-ravuri, mutta osaavissa käsissä ravurista voi tulla tuollainenkin!

   Poista
  2. Anonyymi7/2/13 17:12

   Niin, eikös tälläkin liikkeellä ole kouluratsastuksessa jokin hieno nimi..? http://www.youtube.com/watch?v=P2qAiHcntUs

   Poista
  3. Satavuotiaat kommentit, mutta siis se että Futura on hieno ja hyväkuntoinen hevonen ei tee automaattisesti sen laukasta kolmitahtista. Faktat suoriksi ja käsitteet haltuun.

   Poista
 7. Tää oli niin paras :D

  VastaaPoista
 8. Anonyymi4/6/11 15:51

  EI LUOJA ! :DDDD PARAS HETI HT.NET VIDEON JÄLKEEEE (;;

  VastaaPoista
 9. Huh huh!2/7/11 09:48

  Nyt on kyllä pakko kommentoida. Tällä sivustolla on kyllä joitain loukkaavia kirjoituksia, mutta ottakaas nyt pienet ihmiset järki käteen. Tämä on humoristinen sivusto, eikä näitä kannata ottaa vakavasti.

  Muistakaa, että ette tee kehenkään vaikutusta käyttämällä "aikuisten sanoja".

  VastaaPoista
 10. Anonyymi9/8/11 13:04

  Reps:DD

  Hyvä kirjotus :DDD
  Parhaasta päästä tällä sivustolla!!

  Ja hei kaikki kiukkupussit, niin tää on vaan leikkiä. Jos ette oo samaa mieltä niin nauttikaa sentään huumorista jos osaatte!

  VastaaPoista
 11. Anonyymi9/8/11 13:05

  Hauska!!
  :DDD XDXD

  VastaaPoista
 12. Tää on ihan paras! Ois pitäny löytää tää sivu aiemmin....
  (voi elämä, käsi tärisee naurusta vieläki nii ettei voi kirjottaa...XD)
  Ja sitte, te pikkuset siellä alussa: Miks te ees katotte näitä jos tää on nii kamalaa! Ei tarvi kommentoia jos ette ees ymmärrä huumorin päälle!!!

  VastaaPoista
 13. "
  Mielestäni on niin ettei lv-ratsua olekaan. Hevosrotuhan on jalostettu juoksemaan, siksi erittäin harva lv osaa laukata kolmitahtisesti vaikka kuinka hyvä kouluttaja on. Asia vain valitettavasti on näin. " Kaikki hevoset on jalostettu juoksemaan villinä ja vapaana.

  Tää on loistava ja hyvää kettuilua myös ratsumammoille :)

  VastaaPoista
 14. KUINKA NIIN HALUAISIN MYYDÄ OMAN EX-RAVURINI!? EN MISTÄÄN HINNASTA, HANKKIKAA ELÄMÄ JA LAKATKAA MOLLAAMASTA EX-RAVUREITA! NE OVAT YHTÄ HIENOJA HEVOSIA KUIN MUUTKIN!

  VastaaPoista
 15. Älä tule tänne itkemään. Herranjestas, ettekö te tajua, että tässä nimenomaa piikitellään niitä, joiden mielestä ex-ravurit kuuluvat makkaroiksi?

  VastaaPoista
 16. Tää oli vaan niin helvetin hyvä ! ::D ja himiset haloo tää on vaa huumoria :D

  VastaaPoista
 17. Niimpä :D:D::D:D Nauroin iha täysillä ::DD:

  VastaaPoista
 18. sama :DD Siis en ymmärrä miks tuutte tänne itkee ottakaa herranjumala huumorilla ihmiset, jos teilla sellasta on :D Tää täytyy näyttää tolle ravitallin omistajalle mis mun heppaset asuu jos se vaikka haluis laittaa ilmotus jostaki sen "ratsuruunasta", seku on ruikuttanu mulle et miks kukaa ei osta! :DD

  VastaaPoista
 19. tämä on kyllä täyttä skeidaa mutta on kyllä saanu hyvät naurut. :D

  VastaaPoista
 20. Hyvät vinkit tästä sai miten saan myytyä lämminveriseni sitten eteen päin kun se lakkaa juoksemasta ;DD Hahah.

  VastaaPoista
 21. Heko, heko...-.-'
  Huonoa huumoria.

  VastaaPoista
 22. Anonyymi7/2/12 18:45

  Ex-ravurithan ovat maailman hienoimpia hevosia! Paljon kokeneita, ammattilaisten käsittelemiä, eivät turhia hötkyile ja ovat palvelualttiita. PV:tä en itelleni ottaisi vaikka maksettaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooksä joku eskaris oleva kakara????????? TÄÄ BLOGI ON TÄYNNÄ HUUMORIKIRJOTUKSIA, HERRANJESTAS XDDDDDDDDDD

   Poista
 23. Eniten nauran ihmisille, joilla ei ole mitään sarkasmin tajua. :D

  VastaaPoista
 24. Tosikot pellolle, sain päivän parhaat naurut. xD
  Mikä teitä oikeen vaivaa? Tämä on PILA, ei leikistä saa suuttua :D

  VastaaPoista
 25. REPS! Kyllä noilla ohjeilla luulis kaupaksi menevän ettei monttuun tartte laittaa. Varsinkin jos laittaa ALE-hinnan. XD Terveisin ex-ravurin omistaja (tosikot voi mennä takas saunan taakke)

  VastaaPoista
 26. En oo pitkää aikaa lukenu näin hyvää blogia, ihan sairaan hyviä tekstejä ja kirjoittajalla on kyllä loistava tyyli ja huumorintaju puhua asioista! :D Nauroin kippurassa näille!

  VastaaPoista
 27. Anonyymi3/2/13 18:15

  Otatteko aina kaiken niin tosissaan!? Tästä sai hyvät naurut kun kuvittelin tilannetta mielessäni xD

  VastaaPoista
 28. Anonyymi2/3/13 09:26

  Loistoploki! Hyvät naurut :D

  VastaaPoista
 29. Anonyymi2/3/13 09:27

  hahaa just hyvä :D nauran näille: omgomg miten voit puhuu lv'istä tollee!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 30. On juu muuten hyvä,kunhan pidettäisiin tällä tasolla,menin nimittäin yhtä suomenhevosta koittamaan ja näin minulle tehtiin, ja olkapää murtui kun tältä lensin ja nyt en omiakaan pääse kouluttamaan,kuitenkin kovan tason juoksijoita meillä tallisa,yksi on kilpailukunnossa oleva ratsu jota olen kouluttanut.

  Aluksi nauratti mutta kun huomasin yhteyden,ei enää naurattanut.. Ja tämä on totta,ja työkseni tätä teen joten enää ei ole kyllä tälläiset ollenkaan hauskoja kun jotkut voi oikeasti ottaa tälläiset todesta,selkeästi..

  VastaaPoista
 31. Ihan ok, mut mun lempihevonen on ex- ravuri (en tarkota lempihevosrotuu :D) joten oli toi kyl aika loukkaavaa.

  VastaaPoista
 32. Anonyymi9/9/13 22:40

  Otin tän eka iha tosissaa xd

  VastaaPoista
 33. Älkää ottako niin tosissanne!

  Ite oon ex-ravurien ystävä, omistan kaksi sellaista. Mutta siltikään näille jutuille ei voi kun nauraa. :D

  VastaaPoista
 34. Anonyymi2/7/14 16:42

  Haha! Loistava! Nyt tiiän mitä teen tuon vanhan ruunan kans joskus jos myyn pois =D Mua vituttaa kylläkin tuo lapsellinen kommentointi lvonparastaihquuihanaamitäollavoi vs. lvstäeiookujuokseetaiteuraaks. Hyvä yleiskaakki niin ajoon ku puskapuksutteluun oli sit seläst tai kärryilt...

  VastaaPoista
 35. Juu, ihan kiva oli. Normaalisti olisin nauranut, mutta kun ex-ravureilla ratsastelen...
  Muuten kyllä olisin kippurassa nauranu.:)

  VastaaPoista
 36. NAURUKUOLEMA XDDDDD
  Joo mä oon itekki hevosihminen, mutta koska tää on vaa huumoria nii en pahastu. Jos joku tosissaan kirjoittais tämmöstä, raivokohtaus.

  VastaaPoista
 37. Tää on niin hyvä! :D en vaan voi lopettaa nauramista! Niim hyvä teksti. Kiitos päivån nauruista! <3 :D lisää tän kaltaisia. Pisän kyllä lämppäreistä mutta silti osaan käyttää sarkasmia! :D

  VastaaPoista
 38. Haha XD siis varmaan paras blogipostaus mitä oon lukenu XDD hitto että ootteki oikeita sarkasmin aatelia!! Pisteet teille!!

  VastaaPoista

Tulosta