maanantaina, lokakuuta 03, 2011

HevosleikkejäTalli palaa -leikki
Tässä leikissä leikkijöitä on oltava vähemmän kuin tallissa hevosia. Mitä enemmän hevosia, sen mielenkiintoisempi leikki.
Tallin hevoset laitetaan kaikki karsinoihinsa ja niiltä otetaan riimut pois. Leikkijät menevät tallin pihalle, ja huutavat "TALLI PALAA". Jokainen leikkijä juoksee hakemaan hevosia pihalle yksitellen. Hevoselle pitää pukea karsinassa riimu ja laittaa jotain silmien eteen (esim. takki, muovipussi tms.), jotta hevonen ei näe mitään. Sitten hevonen talutetaan mahdollisimman nopeasti tarhaan. Kun tallin kaikki hevoset on tuotu tarhoihin, voittaja on se, joka on tuonut eniten hevosia pihalle.

Kuka pelkää valmentajaa -leikki
Leikkijät ovat tallin sisällä. Tallin ulkopuolelle ei saa mennä. Yksi leikkijöistä on valmentaja, loput ovat tyttöjä. Valmentaja seisoo keskellä tallia ja laskee viiteen. Sitten valmentaja alkaa ottaa kiinni tyttöjä. Kun valmentaja on saanut kätensä tytön ympärille, tytöstä tulee seuraava valmentaja, ja leikki alkaa alusta.

Valmennusyhteistyö-leikki
Tässä leikissä tarvitaan kynä ja paperia. Valitaan leikkijöistä yksi, jota kutsutaan nimellä "lahjakas ratsastaja". Muut leikkijät ovat valmennusyhteistyön tarjoajia. Lahjakas ratsastaja laukkaa yhden valmennusyhteistyön tarjoajan ympärillä. Samalla hän ajattelee jotakin muuta leikkijää ja kirjoittaa tämän nimen paperille, mutta ei näytä paperia muille. Sitten muut yrittävät arvata, ketä lahjakas ratsastaja ajatteli. Se leikkijä (tai ne leikkijät), joka arvaa, ketä lahjakas ratsastaja ajatteli, saa yhden pisteen. Lahjakas ratsastaja siirtyy yhteistyöhön uuden valmennusyhteistyön tarjoajan kanssa ja leikki jatkuu kuten alussa. Se, joka on 5 kertaa arvannut oikein, kenestä tulee lahjakkaan ratsastajan seuraava valmennusyhteistyön tarjoaja, voittaa leikin.

Bannausleikki
Tämä leikki on oikeastaan tietokonepeli. Jokainen leikkijä voi olla vaikkapa omassa kodissaan tai koulussa, kunhan käytössä on internet-yhteys joko tietokoneen tai puhelimen kautta. Leikkijät menevät tietokoneellaan tai puhelimellaan hevostalli.nettiin, jonne jokainen alkaa kirjoittamaan viestejä ja/tai vastailemaan toisten viesteihin. Se, joka ensimmäisenä saa ruudulleen seuraavanlaisen ilmoituksen, on voittaja:Jos tiedossasi on muita kivoja hevosaiheisia leikkejä, jaa ohjeesi vaikkapa lähettämällä kommenttia perään!

5 kommenttia:

 1. Pitääpä alkaa leikkiä tämmöisiä leikkejä heppakerhossa ;)

  VastaaPoista
 2. Pokka pitää - leikki seitsemälle:
  Leikkiin tarvitaan yksi arvuuttelija ja 6 leikkijää. Laitetaan 6 paria tallisaappaita riviin, yhteen pariin kylmää hevosenpaskaa (niin ettei leikkijät/arvuuttelija näe). Käskystä leikkijät pukevat saappaat paljaisiin jalkoihin ja yrittävät pitää pokkansa. Arvuuttelija yrittää ilmeiden perusteella päätellä, kenen saappaissa paskat ovat. Jos oikea leikkijä paljastuu, hänestä tulee arvuuttelija.

  Aivan poskettoman hauska leikki ja hyvää treeniä myös moneen tilanteeseen hevosalalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ne saappaat mene pilalle?

   Poista
 3. Taas on ratsastettu:
  http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/77612-hevosystavalla-suuri-sydan

  VastaaPoista
 4. Joo ja vielä yksi leikki ! poltetaan ravikärryt ja arvataan kuka sen on tehnyt ! siis niiin hauska leikki....

  VastaaPoista

Tulosta