perjantaina, maaliskuuta 09, 2007

Peräänanto takaperin

Pökälefoorumissa on pohdittu peräänantoa. Kaikkihan me tiedämme, että peräänanto tarkoittaa sitä, että hevonen kulkee perä edellä (ns. antaa peränsä eteen) ja liikkuu takaperin. Tällöin ratsastaja kääntyy satulassa toisin päin nähdäkseen mihin ollaan menossa.

Kun ratsukko hallitsee peräänannon, on aika siirtyä vaikeampiin liikkeisiin. Peräänanto takaperin on yksi vaativan kouluratsastusradan liikkeistä. Tässä siis hevonen on peräänannossa, mutta peruuttaa. Asiantuntemattoman silmissä tämä näyttää siltä, että hevonen liikkuu oikein päin ja oikeaan suuntaan, mutta ratsastaja on väärin päin selässä. Asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertaista. Todellisuudessahan hevonen on peräänannossa, ja tekee sen kaiken lisäksi takaperin.

Oheinen video havainnollistaa peräänantoa takaperin:

7 kommenttia:

  1. Anonyymi9/3/07 11:08

    Miksi levitätte väärää tietoa??Ei peräänanto ole mitään takaperin kulkemista!

    VastaaPoista
  2. Peräänanto ei olekaan mitä tahansa takaperin kulkemista, vaikka tietämättömälle se saattaa näyttää "vain" pakittamiselta.

    Peräänanto lähtee hevosen takapäästä, minkä huomaa siitä, että takapää kulkee edellä. Hevonen polkee alleen ja käyttää koko selkänsä lihaksia. Kokeile itse kävelellä muutama kilometri takaperin - käytät taatusti eri lihaksia kuin tavallisesti etuperin kävellessä.

    Terveisin Pökäleen toimitus

    VastaaPoista
  3. Tosi inhotttavaa kun täällä levitellään väärää tietoa

    VastaaPoista
  4. no niinpä!! tää on ihan hirvee sivu, peräänanto ei todellakaan ole mitään takaperin menoa!!! muutenkin, joku poni jolla on kynnet..? hevonen ilman loimea, sehän on paksuturkkiselle hevoselle talvisin parempi olla ilman kuin loimi päällä, koska loimi päällä hevonen vain hikoilee ja saattaa sairastua. ja se kuvan hevonen OLI paksuturkkinen. xO

    VastaaPoista
  5. Anonyymi5/7/11 13:44

    ehkä tää on läppäääää

    VastaaPoista
  6. ...Ei luoja mä nauran kun ihmiset ei taida tunnistaa huumoria? :---D

    VastaaPoista
  7. Siis voiks ihmiset oikeesti ottaa tän noin tosissaan?

    VastaaPoista

Tulosta