torstaina, heinäkuuta 19, 2007

Hyvää ex-ravurien viikkoa

Ex-ravurien juhlaviikko 16. - 22.7. on alkanut näyttävästi. Utsjoelta Hankoon etenevä juhlakulkue on tällä hetkellä päässyt jo noin puoleen väliin Suomea. Perinteisesti kulkueessa on mukana viitisenkymmentä ex-ravuria. Tarkoituksena on, että suurin osa matkasta taitetaan sillä tyylillä, joka on johtanut ex-ravuriksi siirtymiseen. Käytännössä siis puolet hevosista kulkee madellen, ja suuri osa laukaten ja epäpuhtaasti ravaten. Osa hevosista nilkuttaa ja jotkut vain jumpittelevat.

Suuria juhlatilaisuuksia on pidetty useilla eri paikkakunnilla. Ex-ravurien juhlaviikko huipentuu lauantaina, kun kulkue saapuu Hankoon. Siellä järjestettäviin ex-raveihin saavat osallistua vain ex-ravurit. Palkinnoille pääsee, jos onnistuu juoksemaan lähdön ottamatta yhtäkään raviaskelta. Juhlassa myös palkitaan ex-ravureita ansiokkaasta ex-ravurina olemisestaan. Lisäksi pääjuhlassa valitaan vuoden huonoin raviohjastaja.

Juhlaviikko ei ole kuitenkaan pelkkää humua. Tarjolla on myös ammatinvalinnanohjausta ja uraneuvontaa sekä koulutusmahdollisuuksien esittelyä ex-ravureille. Näihin kannattaa myös nykyisten ravureiden osallistua, sillä kukapa tietää, kauanko ravurin ura kestää. Asiantuntijoina ovat mm. Keskiperän kansanopiston hevosnomit, Suomen Karuselli Oy sekä joitakin lihajalostamoita Suomesta ja muualta Euroopasta.

Muistathan ystävääsi ex-ravurien viikolla! Voit lähettää sähköisen postikortin Pökäleen sivuilta.

Hauskaa ex-ravurien viikkoa! Tarkista paikallislehdestä tai kysele hevosihmisiltä, sillä sinunkin paikkakunnallasi todennäköisesti juhlitaan ex-ravurien viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulosta