torstaina, joulukuuta 11, 2008

Rotuesittelyssä kenttähevonen


Kenttähevonen on suurikokoinen hevonen. Se polveutuu sotaratsuista, ja kenttähevosia käytetään edelleen taisteluissa eri puolilla maailmaa mm. niissä maissa, joihin USA on hyökännyt. Huhu kertoo myös, että Mainilan laukauksina tunnettu Neuvostoliiton lavastama tykistöisku vuonna 1939 olikin oikeasti Mainilan laukkaukset: sähkösanoman lähettäjältä oli jäänyt yksi k-kirjain välistä pois. Todellisuudessa joukko kenttähevosia ei malttanut odottaa taisteluihin pääsyä, joten ne murtautuivat Mainilassa sijainneen tallinsa seinän läpi ja laukkasivat kohti Neuvostoliittoa. Neuvostoliitto tulkitsi tämän hyökkäykseksi ja aloitti sodan Suomea vastaan.

Kenttähevoset ovat suosittuja taisteluhevosia, sillä ne ovat rohkeita, pelottomia ja usein hyökkääviäkin.

Hyökkäävyystaipumuksen vuoksi kenttähevonen ei sovellu harrastehevoseksi. Kenttähevoset voivat olla vaarallisia: ne saattavat käyttäytyä arvaamattomasti ihmisiä, toisia hevosia ja panssarivaunuja kohtaan. Kenttähevonen saattaa mulkoilla viattoman näköisenä ohikulkijaa, kehittäen kuitenkin mielessään hyökkäysstrategiaa.

Isokokoinen kenttähevonen syö paljon, vaatii runsaasti tilaa ja on siten hankala käsitellä. Älä hanki kenttähevosta, siitä koituu pelkkää harmia.

Mikäli näet jossakin kenttähevosen, varoita tallin väkeä ja lähiseudun asukkaita. Voit tehdä tämän vaikkapa puhelimitse.

8 kommenttia:

 1. Kenttähevosia kuitenkin on harrasteratsuina.

  VastaaPoista
 2. Öömm.... kenttähevonen ei ole rotu, vaan tiettyyn lajiin koulutettu hevonen joka voi olla minkävain rotuinen hevonen

  VastaaPoista
 3. Menikö joltakin vitsi vähän ohi?

  VastaaPoista
 4. onks tän kirjottaja joku 2v???

  VastaaPoista
 5. ´KENTTÄHEVONEN EI OO ROTU!

  VastaaPoista
 6. ovatko kaikki muut paitsi tuo yksi anonyymi jotain tosikoita?

  VastaaPoista
 7. Älkää olko noin pirun tosikkoja! Tämähän oli hauska:)

  VastaaPoista
 8. Ei ne välttämättä ole tosikoita, ne on vaan liian nuoria ymmärtämään tuota koko jutun vitsiä. Kun on juuri oppinut lukemaan niin ei kaikkea tajua. :)

  VastaaPoista

Tulosta