tiistaina, helmikuuta 22, 2011

Ravit eläinrääkkäystä vielä tänäkin vuonna

Eläinrääkkäystä ei ole vieläkään saatu karsittua raviradoilta. Iltalehden mukaan tunnettu suomalainen raviohjastaja repi Jyväskylän Killerillä totoraveissa 21.2.2011 suomenhevostamman suupielet verille. Vertailun vuoksi ratsuilta ei koskaan revitä suupieliä verille kilpailuissa, vaikka ratsastuskilpailutkin ovat yhtä lailla eläinrääkkäystä - käytetäänhän niissäkin hevosella kuolaimia. Tammoja ei muutenkaan tulisi repiä suusta, sillä ne ovat melko herkkiä.

Hevostalli.netin asiantuntijaraati ehdottaa tuomioksi pysyvää eläintenpitokieltoa kaikille eläimillä rahasta kilpaileville. Myös raveissa kävijät tukevat välillisesti eläinrääkkäystä, joten heidätkin tulisi tuomita eläintenpitokieltoon.

Ravia.fi-sivuston mukaan lisäksi hevosen valmentaja oli käyttäytynyt epäurheilijamaisesti. Pökäleen toimituksessa kuitenkin ihmetellään, mitä pahaa valmentajan epäurheilijamaisessa käytöksessä voi olla, sillä eihän valmentaja ole urheilija - eikö hän silloin voisi käyttäytyä kuten epäurheilija? Valmentajan tehtävänä kun ei ole juosta vaan istua kärryillä painolastina, kun hevosparka juoksee. Valmentajalle oli kuitenkin annettu 50 euron sakko rataeläinlääkäriä kohtaan osoittamastaan epäurheilijamaisesta käytöksestä. Koska rataeläinlääkäri toimii raviradalla, osallistuu hänkin eläinrääkkäykseen. Miksi eläinlääkäriä ei tuomita?

Videotallenne kyseisestä lähdöstä löytyy Toto-tv:n arkistosta: Jyväskylä 21.2.2011, Lähtö 8. Kolmannen minuutin kohdalla numero 8 Keiman Santra laukkaa, ja noin 3:20 jälkeen tapahtuu eläinrääkkäys.

8 kommenttia:

 1. Ajokiellon saanut raviohjastaja ei kiistä rikettä:
  "Kovasuinen hevonen"

  Antti Teivainen pitää kahden viikon ajokieltoa kohtuuttoman pitkänä.

  http://www.iltalehti.fi/ravit/2011022213234637_rv.shtml

  VastaaPoista
 2. Huoh... harvemmin ohjastaja tollasta tekee!

  VastaaPoista
 3. Kamalan näköstä, poni parka :'( Säälin ravureita, ne on viattomia pikku poniparkoja joita hakataan ):

  VastaaPoista
 4. Mutta ei tuo kommentti että tammat ovat herkkä suisia pidä paikkaansa. Tammat voivat olla ihan hyvin yhtä kova suisia kuin oriit ja ruunat!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi1/2/14 09:26

  Paskanmarjat soikoon Ö.Ö

  VastaaPoista
 6. Kuulin juuri että ohjastaja on repinyt hevosia vielä lisää suusta. Hänet on tuomittu törkeästä pahoinpitelystä 2 vuoden ehdottomaan vankeuteen. Kuulin myös että hänen sellikaverinsa on lämminverinen ex-ravuri, joka tappoi omistajansa tallomalla tämän. Ex-ravuri sai huojennusta tuomioon koska oli mielisairas.

  VastaaPoista
 7. Kuules Pia ei Se hevonen mikään mielisairas ole siihen on kyllä joku syy ja kyllä Se orikin voi olla herkkäsuinen ei Se tamma yksinään ole mikään herkkä suinen niissä on monta kova suista siis tammoissa ja ei ne Ravit mitään rääkkiä ole sillä hevoset nauttivat työn teosta eikä niitä siellä hakata vähä kyllä annetaan raippaa mutta ei Se siihen hevoseen satu ellei väärinkäytä mutta siittä saa ajokiellon T:10 hevosen omistaja

  VastaaPoista
 8. Anonyymi7/2/19 09:46

  Ruualla ei saa leikkiä

  VastaaPoista

Tulosta