torstaina, joulukuuta 01, 2011

Ratsastus on yhtä vaarallista kuin huumeet


Huumeiden väärinkäyttöä Iso-Britanniassa tutkinut professori David Nutt väittää, että ekstaasi on yhtä vaarallista kuin ratsastus.

Näin varmasti onkin. Huumeiden käyttöön johtavan porttiteorian mukaan lapsuuden lauantaipussi vaihtuu nuoruudessa perjantaipulloon ja ennen pitkää mietojen huumausaineiden kautta ekstaasiin ja lopulta heroiiniin.

Ratsastusharrastus etenee samalla tavoin: lapsena käydään ensin talutusratsastuksessa silloin tällöin, myöhemmin tunneilla kerran viikossa vähän isommilla poneilla. Ratsastusta harrastetaan yhä isommilla ja vaarallisemmilla hevosilla, kuten kenttähevosilla, ja niiden kanssa otetaan yhä suurempia riskejä. Esteiden korkeus kasvaa, kouluohjelmat monimutkaistuvat. Lopulta voi sattua vakava onnettomuus.

Kuten huumeiden käyttö, myös ratsastus voi johtaa kuolemaan. Kaikki huumeidenkäyttäjät ja ratsastajat eivät kuitenkaan kuole, vaikka elävätkin hyvin riskialttiisti. Elämänlaatu kuitenkin heikkenee molemmilla ryhmillä ja rahaa palaa uskomattomat määrät. Yhteiskunta joutuu huolehtimaan itse aiheutettujen haittojen korjaamisesta, hoidoista ja tukemisesta.

Huumausainerikoksista ja niiden rangaistuksista säädetään rikoslaissa. Sen mukaan rangaistavia tekoja ovat mm. huumausaineiden laiton hallussapito, käyttö, maahantuonti, kuljetus, valmistus, myynti tai muu levitys. Myös hampun, kookapensaan ja oopiumiunikon kasvatus huumausaineeksi on rangaistavaa. Professori David Nuttin mukaan ratsastus on yhtä vaarallista kuin ekstaasin käyttö, sillä molemmat johtavat kuolemaan yhtä usein. Nutt kysyykin, miksi yhteiskunta ei siedä huumeiden käyttöä, mutta sietää muut, potentiaalisesti vaaralliset aktiviteetit.

Tämän tiedon valossa ratsastus tuleekin kieltää. Hevosten hallussapito on tehtävä laittomaksi, samoin niiden käyttö, maahantuonti, kuljetus, kasvatus, myynti ja vuokraus. Myös pienten ponien kasvatus ratsuksi olisi rangaistavaa. 

Kypärät ja turvaliivit eivät riitä suojaamaan ratsastajia. Ainoa keino estää ratsastukseen liittyvät onnettomuudet on täydellinen ratsastamattomuus. Turvallisuus ennen kaikkea.

16 kommenttia:

 1. Täyttä potaskaa

  VastaaPoista
 2. Päivän naurut ='D

  VastaaPoista
 3. HAHAHaaaaa!!!!!!!!.....
  Niin varmaan, ja seuraavaksi varmasti todetaan , että: " kaupat ovat vaarallisempia kuin lentokoneet".

  VastaaPoista
 4. Todella hyvä!! :-D Piristää kummasti työpäivää, kun käy lukasemassa näitä! :-D Kiitos!!

  VastaaPoista
 5. Perjaatteessa totta, siis se että Ratsastuksessa voi kuolla.... mutta kyllä tämä tuotti päivän naurut.

  VastaaPoista
 6. Ratsastukseen menee myös rahaa samalla tavalla kuin huumeisiin. Ensin riittää ehkä pieni annos silloin tällöin, joka saadaan kustannettua maksamalla ihan omista rehellisesti hankituista rahoista, mutta lopulta mikään ei riitä. Rahaa on pakko saada koko ajan lisää, että saadaan hevoset ja valmennukset maksettua - samalla tavalla kuin huumeissa aina isompi annos! Tästä seuraa monenlaista rikollisuutta, kun rahat on pakko jostain saada. Saati sitten velkakierre.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa! Itse lopetin vastikään ratsastuksen kun pääsin vihdoin pois tuosta tappavasta kierteestä. Kova taisteluhan se oli, ja vieroitusoireita tulee edelleen varsinkin hevoskuvia katsellessa, mutta estän itseäni menemästä takaisin tallille. Siihen kierteeseen en enää palaa. Tahdon elää elämääni kuten normaalit ihmiset!

   Poista
 7. Otappa seuraavaksi aiheeksi liikenteessä oleminen. On pikkusen vaarallisempaa ja riskialttiimpaa kun ratsastus. Aika rohkee vetäsy verrata noin eri asioita keskenään, jotka eivät liity millään lailla toisiinsa. Mites nää muut vaaralliset urheilulajit sitten? Ehkäpä ratsastukseen ei kuitenkaan jää niin koukkuun, että pitäisi alkaa varastaa, toisin kuin huumeet tekevät.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi5/1/12 09:42

  Joiltakin tais mennä vitsi vähän ohi...Itse sain kuitenkin hyvät naurut :D

  VastaaPoista
 9. Pökälettä tarvitaan!8/1/12 01:36

  http://forum.hevostalli.net/read.php?f=2&i=3298094&t=3298094 Ottakaa nyt herran tähden kantaa tällaiseen räikeään eläinrääkkäykseen :(

  VastaaPoista
 10. Anonyymi8/1/12 11:36

  http://forum.hevostalli.net/read.php?f=1&i=4008721&t=4008721 ja myöskin http://forum.hevostalli.net/read.php?f=1&i=4008721&t=4008721

  toimivat linkit :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos edelliselle vinkkaajalle! Hormon tarina on nyt julkaistu Pökäleplokissa.

  VastaaPoista
 12. Kyllähän sen vaarallisuuden huomaa jo pienestä pitäen, kun kouluarvosanat alkaa putoamaan, kun piirretään ensin niitä viattomia pieniä poneja sinne vihkon kulmiin. Sitten se siirtyy kuvaamataidon tunneille ja opettajat vieläkin sietävät sitä. Käsityöntunneilla tehdään hoitoponille sitten loimia tai korvike-keppihevosia. Puhumattakaan siitä, että kasvaessaan tämän vaarallisen harrastuksen parissa ei pian riitä aikaa mihinkään muuhun. Sitten siinä vaarannetaan vielä omatkin lapset, kun ei pysty vieroitusoireiltaan olemaan poissa hevosten parista, niin sinne roudataan sitten viaton jälkikasvukin.
  Kyllä. Hyyyyyvin vaarallinen hevosharrastus.

  (Jäin sitten koukkuun tähän blogiin. Kuka kirjoittaja ikinä oletkaan, hyi sinua.)

  VastaaPoista
 13. täyttä P#####!!!

  mut naurut tuli ku parasta läppää

  VastaaPoista
 14. Liikenteessä on huomattavasti turvallisempaa kuin ratsastaessa. Hevonen on kuitenkin sinua n. 10 krt isompi eläin joka painaa n. 500 kiloa, ja se elää OIKEASTI, se voi tehdä mitä vain ilman mitään pätevää syytä,toisin kuin täysijärkinen ihminen ei nyt aivan ilma syytä auton alle kävele. Mihhin ikinä vertaakaan ratsastusta,tulee muistaa, se on ELÄIN JOKA ELÄÄ, et voi mitenkään jarruttaa sitä jos se päättää lähteä, nnormaalissa liikenteessä kulkevassa normaalissa autossakin on jarrut meni se kuinka kovaa tahansa , toisin kuin eläimessä...

  VastaaPoista
 15. bitch please? :DDDDDDDDDDDD

  VastaaPoista

Tulosta