lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

Hevosten määrä kasvanut


Hevosten määrä Suomessa on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Kaikkitietävän Wikipedian mukaan hevosia on nyt yli miljoona ja hevosten määrä tulee kasvamaan edelleen kahteen miljoonaan seuraavan vuoden kuluessa (syynä bensiinin hinnan nousu). Ilmiö on helppo havaita tuttuja teitä kulkiessaan - joka pöheiköstä kurkkaa hevonen tai ainakin paimenpoikaa on viritelty puusta puuhun.

Hevosten määrän kasvua voidaan selittää myös harrastajamäärien kasvulla. Todellisuudessa merkittävämpi seikka on kuitenkin se, että nykyisin hevosia ruunataan yhä harvemmin. Samalla ollaan Ameriikan mallin mukaan unohdettu täysin ehkäisyvalistus. Ainoastaan ruunattuja hevosia informoidaan lisääntymisasioista. Tammat ja oriit ovat täysin heitteillä tässä asiassa. Monellako tammalla olet nähnyt ehkäisylaastarin? Entä oriin takataskussa kondomeja? Et varmasti kertaakaan.

Varsoja syntyy kuin sieniä sateella. Korvasienten tapaan ne ilmaantuvat yleensä keväisin. Maassamme on jo kesäkissaongelma (pelkästään Pökälefoorumissa ehdotetaan kesäkissan nimiksi Kesäkissaa tai Biojätettä), joten mihin tumppaamme ne lukemattomat varsat, jotka vuosittain täyttävät kaikki laidunmaamme ja viimeisetkin postimerkin kokoiset tarhat? Ota kantaa ja allekirjoita adressi!

2 kommenttia:

  1. hirvikivääri on10/6/07 19:54

    Onko teillä tietoa siitä voitaisiinko tätä ylipaisunutta hevoskantaa harventaa metsästämällä?
    Itse olisin innokas metsästäjä, mutta hyttyset ja hämähäkit kiusaavat metsissä, laitumelta olisi helpompi saada saalista.

    VastaaPoista

Tulosta