maanantaina, syyskuuta 17, 2007

Kyrä hevosnomikoulutukseen?


Kyrä Kyrklynd käväisi Suomen kamaralla kertomassa ratsastajille muutamia ratsastuksen perusasioita. Monelle tuntuu yhä olevan epäselvää, että ratsastaja ohjaa hevosta eikä päinvastoin. Kyrä havainnollisti muunmuassa tasapainon, oikeiden apujen käytön ja istunnan merkitystä ja korosti, että samat periaatteet kuuluvat niin puskapollen kuin olympiaratsunkin koulutukseen ja harjoitteluun.

Irmeli Ala-Saikkonen Keskiperän kansanopistolta oli myös seuraamassa Kyrän klinikkaa. Irmeli Ala-Saikkonen käy säännöllisesti seuraamassa tällaisia ruohonjuuritason ratsastustunteja vastapainoksi korkeatasoiselle ratsastuksen opetukselle, jota Keskiperän kansanopisto tarjoaa lahjakkaille hevosnomiopiskelijoille.

Irmeli Ala-Saikkonen toivottaa Kyrän tervetulleeksi tutustumaan Keskiperän kansanopistoon jonakin avoimien ovien päivänä, kunhan sellainen järjestetään. Kyrä voi halutessaan hakea hevosnomikoulutukseen, mitä Irmeli Ala-Saikkonen suositteleekin lämpimästi.
- Seuraava yhteishaku alkaa ensi vuoden tammikuussa, Irmeli Ala-Saikkonen vihjaa. - Kyrä tarvitsee lisäoppia etenkin harmaiden hevosten ratsastuksessa.

Irmeli Ala-Saikkonen viittaa tilanteeseen, jossa Kyrän ratsastama hevonen liikkui epämääräisesti ja ilmeisen hallitsemattomasti eri suuntiin. Kyrällä oli niin sanotusti homma hanskassa ja hanskat hukassa, liekö samassa paikassa kuin kypäräkin, komeron ylimmällä hyllyllä.

- Ei tällaista pomppimista saisi julkisesti näyttää, Ala-Saikkonen kritisoi. - Suuri yleisö saa aivan vääränlaisen kuvan harmaista hevosista, vaikka todellisuudessa ne ovat hyvin lauhkeita ratsuja.

Irmeli Ala-Saikkonen lupasi ilmoittaa Pökäleen toimitukseen heti, kun Kyrä hakee hevosnomikoulutukseen. Silloin aloitamme uuden artikkelisarjan "Kyräkin oppii ratsastamaan", jossa kuvaamme Kyrän edistymistä, oppimisen oivalluksia ja toki myös mahdollisia takapakkeja. Laitamme myös videoita YouTubeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulosta