tiistaina, syyskuuta 18, 2007

Kyrän klinikka oli turha

Virallinen Hevosalan Asiantuntijaraati (VHA) tuomitsee täysin Kyrän klinikan kaltaiset rahastustapahtumat, joissa jaetaan väärää tietoa ja esitellään Suomen heikoimpia ratsastajia ja lahjattomimpia hevosia. Ratsastus oli rumaa, kylkiä kaivettiin kannuksilla ja kädet olivat kovat. Hevoset liikkuivat selkäänsä käyttämättä ja pohkeen takana. Tyhjät kaulat lapojen edessä ja takaosa jäykkänä kuin katsomon tädeillä ikään.

Rahalle vastinetta?

Kyrän klinikalla tarjottiin vain vanhentunutta tietoa. Miksi ratsastajille tarjotaan aina samoja neuvoja? Tasapaino, istunta, painoavut, oikea muoto, kuuliaisuus... kuka näitä samoja asioita enää jaksaa jauhaa - ei missään koulutuksessa voida vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen toistaa samoja virsiä. Maksava yleisö haluaa jotain aivan muuta. VHA toivookin koulutusta vaihtoehtoisiin ratsastusmuotoihin.

Kyrän oppien käyttökelpoisuus

VHA ennustaa, että tulevan syksyn ajan talleilla nähdään harrastajien kokeilevan Kyrän ideoita ahkerasti. Mistä tunnistat ratsastajan, joka oli katsomassa viikonlopun klinikkaa? - Hänellä on käsissään ohjien lisäksi myös jalustinhihnat.

VHA:n mukaan Kyrän opit olivat kaukana todellisuudesta. Klinikalla tepsutelleet hevoset edustivat marginaaliryhmää, joten Kyrän neuvoja on mahdotonta soveltaa tosihevosiin eli sotanorsuihin, jotka ovat levinneet pihapiireihin kautta Suomen.

Ratsastus on edelleen eliittilaji

Olisi myös reilumpaa, jos vastaavien klinikoiden ja koulutusten pitäjät valittaisiin tarjouskilpailun perusteella. Tällöin halvin vaihtoehto voittaisi, ja köyhilläkin olisi mahdollisuus osallistua.


Lue lisää VHA:n kannanotoista >

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulosta