sunnuntaina, lokakuuta 14, 2007

Tappajahevonen


Eräällä nimeltä maintsemattomalla ratsastustallilla majaileva nimeltä mainitsematon tuntihevonen tappoi torstaina hiiren.

Tuntihevonen oleili kaikessa rauhassa karsinassaan, kun hiiri eksyi samaan tilaan. Hevonen potkaisi seinään ja hiiri sai laakin. Se kuoli samantien kesken vipellyksensä.

Tuntihevonen puolustautuu, että teko ei ollut tahallinen ja sen ei missään tapauksessa pitänyt johtaa hiiren kuolemaan.

Tapauksen oikeuskäsittely alkaa joulukuussa. Syyttäjä vaatinee tuomiota murhasta. Tuntihevosen puolustusasianajaja sanoo, että kyseisellä tuntihevosella oli tapana potkia huvikseen seinään 2-5 kertaa vuorokaudessa, ja hiiren täytyi olla tietoinen tästä. Lisäksi, mikäli hiiri olisi pitänyt huolta terveydestään, se olisi selvinnyt säikähdyksellä ilman sydämen pysähtymistä.

On mahdollista, että tallin muut hiiret saavat syytteen heitteillejätöstä, sillä kukaan ei kutsunut ambulanssia. Adrenaliini ja sähköisku olisivat saattaneet pelastaa uhrin.

3 kommenttia:

 1. Yleisillä ratsastuskouluilla ei olisi hyvä pitää hevosia joilla on tunnettu tapa potkia seiniä 2-5 kertaa päivässä!
  Ajatelkaa jos joku lapsi on juuri silloin siellä seinän ja sen kavion välissä???! Kuka sitten korvaa ja kenelle??

  VastaaPoista
 2. Lapsen vanhemmat ovat aina vastuussa jälkikasvunsa tekosista. Eli vastaus kysymykseesi: alle 18-vuotiaan lapsen vanhemmat korvaavat hevoselle ja mahdollisille muille tilanteesta kärsiville eliöille kuten hiirille aiheutuneet kärsimykset (Kärsimyslain pykälä §15).

  VastaaPoista
 3. Ihan tyhmä juttu mutta nauroin silti ihan hirveästi... ;)

  VastaaPoista

Tulosta