torstaina, lokakuuta 30, 2008

Horse Piss Beer


Hyvää ruokaa hevosesta -sarjassamme olemme saaneet tutustua moniin herkullisiin ruokalajeihin, kuten hevosmakkaraan ja kivespataan. Teimme myös mehua hevosesta. Hevosesta tehtyjen ruokien palan painikkeeksi sopiikin parhaiten juoma, joka on myös peräisin hevosesta.

Horse Piss Beer on nimensä mukaisesti hevosen virtsasta tehtyä olutta. Amerikkalaiset huomasivat, että hevosen pissa on aika lailla saman väristä kuin olut ja toisinpäin. He päättivät pullottaa pissan, josta tulikin yksi USA:n suosituimmista ruoka- ja seurustelujuomista.

Horse Piss Beer -olutta ei toistaiseksi ole saatavissa Suomessa. Mutta mitäpä me suomalaiset emme tekisi amerikkalaisen veljeskansamme perässä. Voimme itse ottaa talteen hevosen virtsaa ja pullottaa sen.

Näppärimmät voivat kokeilla, kuseeko hevonen pulloon. Helpompi tapa on laittaa pissaavan hevosen alle ämpäri, ja pullottaa siihen kertynyt virtsa suppilon avulla. Ämpärin tai pullojen ei tarvitse olla puhtaita, sillä pissahan on tunnetusti puhdasta. Sitten vain korkki päälle ja jääkaappiin! Olut maistuu parhaiten kylmänä.

Ehkäpä tässä olisi ideaa ratsastusseuran pikkujoulujuomaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulosta