perjantaina, lokakuuta 03, 2008

Tallitähdet

Muutama viikko sitten Kakkosella alkoi uusi Tallitähdet-sarja, jossa on hevostyttöjä (ja yksi poikakin), julkkiksia sekä hevosia. Julkkisten tehtävänä on näyttää hassuilta ja pudota silloin tällöin hevosen selästä. Voittaja on se, joka onnistuu hyppäämään mahdollisimman paljon esteitä lyömättä hevosta nyrkillä päähän.

Kiinnostavasta aihepiiristään huolimatta ohjelma on saanut tympeän vastaanoton hevosalan asiantuntijapiireissä. Kritiikkiä ovat saaneet niin hevoset, ratsastajat, tuotantotiimi kuin formaattikin, joka tietenkin on ruotsalainen.

Tallitähdet-ohjelmaan on valittu täysin sopimattomia hevosia. Ratsut ovat suunnistus- ja koordinaatiokyvyttömiä, ehkä jopa vajaaälyisiä, sillä ne eivät läheskään aina osu esteelle. Hevoset ovat myös erittäin tottelemattomia. Ne eivät esimerkiksi hidasta vauhtiaan pyydettäessä, tai ne saattavat liikkuvat aivan väärässä askellajissa, ja ne myös usein kulkevat vääriä reittejä.

Myös ratsastajien valintaan olisi pitänyt kiinnittää enemmän huomiota. Ratsastajat ovat tumpeloita aloittelijoita, lihavia, laihoja, tasapainottomia, pelkureita, väkivaltaisia, liian nuoria, liian vanhoja ja liikaa siltä väliltä. Sarja myös syrjii vähemmistöjä ja on rasistinen, sillä siinä ei näy ainuttakaan kiintiöhomoa eikä -neekeriä.

Katso vaikka itse:

Ohjelmassa ei tietenkään näytetä Ismo Leikolan sankaritekoa, vaikka sitä seurannut putoaminen näkyykin jälkimmäisen videon loppupuolella. Ismolla oli koko porukan huonoin hevonen, joka pilasi Ismon suorituksen viikkokisassa. Onneksi tämä kouluttamaton, itsepäinen ja ilkeä hevonen poistui ohjelmasta Ismon ja tämän tallitytön myötä.

Ohjelman kotisivut: http://ohjelmat.yle.fi/tallitahdet/etusivu

Älä vain katso: YLE TV2 lauantaisin klo 19.35

2 kommenttia:

 1. en ees revenny. ootko vähän tyhmä tai jotain : D

  VastaaPoista
 2. " anonyymi said...
  en ees revenny. ootko vähän tyhmä tai jotain : D"

  Kiitos päivän nauruista!

  Ai niin, lapsilla ei ole sarkasmintajua..

  VastaaPoista

Tulosta