sunnuntaina, lokakuuta 27, 2013

Hevoset suojaan satelliitin alta

Satelliitin kuva Iltasanomat.fi


Jättiläismäinen tutkimussatelliitti on putoamassa maahan aivan näinä päivinä. Tuhatkiloisen satelliitin polttoaine loppui, joten se ei pysy enää kiertoradallaan, vaan lähestyy maapalloa uhkaavasti. Koska satelliitti voi pudota mihin tahansa, on laskettu, että se putoaa 50% todennäköisyydellä Suomeen.

Koska satelliitin törmäämishetkeä on vaikea ennustaa, on mahdollista, että se osuu Maahan päiväsaikaan, jolloin hevoset ovat tarhoissaan ulkoilemassa. Todennäköisyys, että satelliitti putoaa juuri tarhausaikaan, on 50%. Suurin osa hevosista ulkoilee vähintään muutaman tunnin ajan päivässä, joten 50% todennäköisyydellä satelliitti putoaa hevosen päälle. Ja 50% prosentin todennäköisyydellä se putoaa juuri sinun hevosesi päälle!*

Hevoset ovat usein hyvin pienissä tarhoissa, joten niillä ei ole tilaa paeta. Jos hevosen omistaja ei havaitse satelliitin lähestymistä ajoissa, hän ei ehdi viemään hevostaan ajoissa turvaan talliin. Jos hevosia on useampia, kaikkien hevosten taluttamiselle ei ehkä ole aikaa. Tämän vuoksi on tärkeää suojata hevoset jo etukäteen.

Jotkut luottavat paksuun toppaloimeen, mutta paksuudestaan huolimatta sen ominaisuudet eivät ole riittävät. Ainoa tehokas keino suojautumiseen on folio. Hevonen on käärittävä huolellisesti folioon aivan kokonaan. Myös jalat ja häntä tulee folioida. Silmät, korvat ja turvan voi jättää folioimatta, jotta hevonen hieman näkee, kuulee, haistaa ja pystyy syömään ja juomaan. Foliota kannattaa varata useampi rulla hevosta kohti. Jos folio ei pysy hevosen päällä, sen voi kiinnittää ilmastointiteipillä. Koska folio repeää helposti, kannattaa varata paikkausta varten riittävästi foliota. On mahdollista, että esimerkiksi kenttähevoset rikkovat folion riehuessaan, joten varaudu folioimaan hevosesi useamminkin kuin kerran päivässä.




*Todennäköisyydet perustuvat laskelmaan, jossa satelliitti joko putoaa juuri sinun hevosesi päälle tai on putoamatta juuri sinun hevosesi päälle (50/50).

6 kommenttia:

  1. Ei taida kirjoittaminen kiinnostaa?

    VastaaPoista
  2. Toivoisin esittelyjä näistä hevosroduista:

    -Araping bony
    -New Foresting bony
    -Haflingering bony
    -Eesting hobune bony
    -Dartmooringin bony

    VastaaPoista
  3. Miksei kukaan enää kirjoita tänne?

    VastaaPoista
  4. ^^ koska kirjoittajaa ei kiinnosta?

    VastaaPoista
  5. LISÄÄ PÖKÄLEJUTTUJA! Toivottavasti tämä paras ploki ei ole jumiutunu lantakikkarekuorman alle ja sinne hautautuneeksi jäänyt :C Mun musta ja tuhnuinen huumorintaju tarvii elääkseen tätä suolikaasujen tuoksuista läppää! perseisin:ponipoika93

    VastaaPoista
  6. Lisää pökäle juttuja
    Best ploki 4ever

    VastaaPoista

Tulosta