maanantaina, tammikuuta 23, 2017

Mihin piiskakohu vielä johtaa?

Hevosalan asiantuntijaraatia kuohuttaa piiskakohu, sillä piiska on hevosihmisen tärkein väline.


Tutkiva journalistimme, hevosalan laaja-alainen asiantuntija, hevosnomi Irmeli Ala-Saikkonen Keski-Perän kansanopistolta lähti piiskakohun juurille selvittämään, mistä tässä kaikessa on kyse.

Kohu lähti siitä, kun joku huitaisi hevosta piiskalla. Koska kyse ei ollut raveista, jossa piiskaaminen on normaalia, arkipäiväistä toimintaa, tilanteeseen luonnollisesti kiinnitettiin huomiota. Piiskan käyttö ja siihen reagointi ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu.

Suomen Ratsastajainliiton sisäpiiriin kuuluva, nimettömänä esiintyvä Valtterin Mankeleiden jäsen antoi lausunnon, jonka mukaan taustalla on Operantti -niminen salaseura. Sen tavoitteena on tuhota koko ratsastusurheilu. Ei ole sattumaa, että kaksi ravuria kuoli vastikään ruotsinlaivalla. Mutta SRL:n toimet eivät rajoitu pelkästään ravureihin. Tällä salaseuralla on polittiisia kytköksiä, ja ennen pitkää ratsastajainliiton hallituksen päätökset vaikuttavat jopa Suomen ulkopoliittisiin suhteisiin. Vyyhdessä on mukana myös Suomen hallitus sukulaisineen.

Kyseinen sisäpiirin henkilö vihjaisi toimitukselle videomateriaalista, jota on löydettävissä suoraan internetistä. Videomateriaalista selviää, että Suomen Ratsastajainliiton pitkät lonkerot ulottuvat Yhdysvaltain hallintoon saakka. Herääkin kysymys, oliko SRL:lla tekemistä Trumpin valinnan kanssa?

Varoitus herkemmille: video sisältää järkyttävää materiaalia.

Norma Bates
Kohun seurauksia ei vielä uskalleta arvailla, sillä uusia paljastuksia tulee ilmi päivittäin. Yllättävää on, että Suomen Ratsastajainliiton johdossa on kaiken aikaa ollut Norma Bates, joka tunnetaan parhaiten Norman Batesin äitinä.

Kohu koskettaa myös tavallista hevosihmistä. Salaperäinen narunpyörittäjä kiertää öisin talleja kouluttamassa hevosia, mutta hänen tavoitteensa on tehdä hevosista hengenvaarallisia. Keski-Perän poliisi suositteleekin tallinomistajia lukitsemaan tallinsa yöksi ja ottamaan mahdollisuuksien mukaan käyttöön valvontajärjestelmän. Narunpyörittäjää ei ole vielä tavattu itse teossa, mutta merkiksi käynnistään hän jättää tallin käytävälle olkihatun. Keski-Perän poliisilaitoksen mukaan olkihattu on löytynyt ainakin 24 eteläsuomalaisesta tallista alkuvuoden aikana.

Valtterin Mankelit -ryhmä raportoi tilannetta lähes reaaliajassa salaisella keskustelupalstalla, jonne ei ole linkkiä.

Tästä videosta näet SRL:n kokouksen, jossa käsitellään piiskakohua.

Onko salaperäinen narunpyörittäjä käynyt tallillasi?

Jos sinulla on sisäpiirin tietoa tai kuvia piiskakohuun liittyvistä henkilöistä ja tapahtumista, pyydämme ottamaan yhteyttä oheisella kommenttilomakkeella tai lähettämään sähköpostia suoraan Keski-Perän poliisin sivupostilaatikkoon osoitteeseen nettipokale@gmail.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulosta