keskiviikkona, kesäkuuta 28, 2006

Juhannusyön alastonratsastuksen S/M-kisat

Kuvateksti: Marko Djörs poimi kaurapellosta kauniin punaisen gerberan.





Pökäle jumittui viikoksi, eikä meinannut putkahtaa ulos ollenkaan. Nyt on onneksi tilanne korjaantunut ja kaikkien olo helpottunut. Kerrataanpa siis juhannuksen tapahtumat.

Juhannusyön alastonratsastuksen S/M-kisat

Marko Djörs ylsi tänä juhannuksena ennätykseensä Juhannuksen alastonratsastuksen S/M-kisoissa Vilppulan Kolhossa. Djörs saavutti shetlanninponi Kexin kanssa ajan 5,32.40, joka on lähes puoli tuntia lyhyempi kuin hänen edellinen ennätyksensä vuodelta 1991. Lisäksi tehtäväpisteet olivat ennätysluokkaa, esimerkiksi Munasillaan murkkupesässä -tehtävästä tuli pisteitä peräti 9,7 (maksimi on 10 pistettä). Sen sijaan Kaivoon katsominen -tehtävän suoritus oli ala-arvoinen, sillä Marko ei uskaltanut pyllistää lainkaan (eihän sinne kaivoon muuten voi katsoa).

Erityisen innoissaan Marko on Kukkien keräily -osiosta:
- Tänä vuonna kukkaosio meni nappiin. Onnistuin keräämään seitsemää eri kukkalajia alle kymmenessä minuutissa, ja piruetit sujuivat mallikelpoisesti. Niitä olemmekin Kexin kanssa harjoitelleet ahkerasti viime aikoina, Marko kertoo. - Ongelmia meinasi tulla, kun kädessäni oli kaksi koiranputkea, joista toista luulin ensin vuohenputkeksi, mutta onhan niissä erilaiset lehdet.

Tuomaristo kiitteli ratsukon ripeyttä. Marko tietää, mistä nopea suoriutuminen johtui:
- Meillä oli kyllä selkeä etulyöntiasema, sillä Kexin säkäkorkeus on vain 114 senttimetriä. Oli nopea nousta selkään, ja suurimman osan kukista pystyin keräämään suoraan Kexin selästä käsin. Potkin myös itse maasta vauhtia lisätyssä ravissa.

- Onneksi oli lämpimämpi yö kuin viime vuonna, koska alastihan sitä oltiin koko ajan, Marko toteaa voittoonsa tyytyväisenä.

Tulokset Juhannusyön alastonratsastuksen S/M-kisoista 23.6.2006:
1. Marko Djörs/Kex, kokonaisaika: 5,32.40, suorituspisteet: 78,8
2. Irmeli Ala-Saikkonen/Keppihevonen, kokonaisaika: 7,50.3, suorituspisteet 50,2
3. Rodrigo Pessonen/Cantante XXX, kokonaisaika: 7,21.4, suorituspisteet 49,4

Myös yleisöä oli kertynyt enemmän kuin koskaan, järjestäjän ilmoituksen mukaan 80 000 kävijän raja meni rikki jo alkuillasta, vaikka osa katsojista käväisikin Kolhon kokkoa katsomassa. Pökäleen osastolta sai ilmaista hevonkakkaa omiin pusseihin, mikä olikin yksi tapahtuman vetonauloista. Ensi vuonna taas uudet S/M-kisat!



3 kommenttia:

  1. Jaaha... vai että oikein marko djörs ja rodrigo pessonen... missäs nää kisat tarkalleen on ollu..että vois tulla vaikka kattoon ens kerralla...

    VastaaPoista
  2. Julkasetteko ne alastonratsastuksen kilpailusäännöt. Olis kiva saada vaihtelua seuran kisoihin!

    VastaaPoista
  3. voiko enää tyhmempää keksiä!!!Kasvakaa aikuisiksi!!!!

    VastaaPoista

Tulosta