perjantaina, marraskuuta 23, 2007

Rotuesittelyssä hevonen

Hevonen (Equus Telines Voimistelus) on islanninhevosen ohella yksi puhtaimmista hevosroduista, sillä sitä ei ole onnistuttu risteyttämään muiden rotujen kanssa koskaan. Tämän vuoksi sen ominaisuudet ovat säilyneet samanlaisina vuosisatojen ajan.


Ominaisuudet
Hevonen on 160 senttimetriä pitkä, 105 senttimetriä korkea ja 35 senttimetriä leveä. Muun kokoisia hevosia ei edes synny, sillä geenit on ohjelmoitu millimetrin tuhannesosan tarkkuudella. Väriltään hevonen on usein ruskea. Toisin kuin muut hevosrodut, hevonen on täysin karvaton.

Varusteet
Hevonen on varustettu kahdella 12 senttimetriä korkealla kaarella, joiden etäisyys toisistaan on 40-45 senttimetriä.

Käyttötarkoitus
Hevosta käytetään voimisteluun, joka muistuttaa hieman vikellystä. Vikellyksestä poiketen hevonen seisoo kuitenkin koko ajan paikallaan. Tämän vuoksi hevosurheilu on todella helppoa.

Hevosella tehtävä liikesarja sisältää mylly- ja heilurityyppisiä vauhtiliikkeitä, joissa ei ole pysähdyksiä. Tavallisia liikkeitä ovat myllyt, pihdit ja helikopterit, joita tehdään erilaisissa noja-asennoissa. Voimaosat ovat kiellettyjä, mutta ohimenevät käsinseisonnat, esimerkiksi alastulossa, ovat sallittuja. Telineen eri osia on tarkoitus käyttää tasapuolisesti.

Hevosurheilun maailmanmestaruutta on jo pitkään hallinnut Kiina. Hevosnomi Xiao Qin varmisti tänäkin vuonna MM-kullan Stuttgartissa.

Suomen hevosasiantuntijoita ei valitettavasti nähdä huipulla, sillä suomalaisissa ratsastuskouluissa ei käytetä hevosia ollenkaan.


Olethan tutustunut myös muihin hevosrotuihin:
Taalainmaanhevonen
Virtahepo
Finlanding Bony
Merihevonen
Yksisarviset
Norglanding Bony eli Vuoningbony
Gotlanding Bony
Iislanding Bony
Shetlanding BonyEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulosta