lauantaina, marraskuuta 11, 2006

Rotuesittelyssä merihevonen


Merihevonen, tuo tuhansin järviemme uljas kahlaaja, on tänään esittelyvuorossa. Merihevonen on ehkä kaunein ja kuvauksellisin eläin, jota maa päällään kantaa tai vesi kelluttaa. Merihevonen on yleensä villihevonen, eikä niitä usein näe tavallisilla talleilla.

Merihevonen tarvitsee ympärilleen paljon vettä, sillä se pulikoi lähes tauotta. Se osaa myös sukeltaa, toisin kuin muut hevoset. Se viihdyttää itseään ja laumaansa tekemällä upeita hyppyjä veden pinnan yläpuolelle.

Merihevonen syö levän lisäksi Plankton Prixiä, rehua, joka on sille erityisesti suunniteltu. Joskus se myös kalastaa.

Oman merihevosen hankinta on vaikeaa, mutta aina kannattaa yrittää. Paras keino houkutella villi merihevonen luokseen on rakentaa suuri tekomeri esimerkiksi takapihalleen. Pinta-alan on oltava vähintään Itämeren luokkaa, sillä merihevoset harvoin viihtyvät pienemmässä vesistössä. Joskus ne käyvät kahlaamassa eräässä järvessä, Ukonselässä. Itse asiassa ne ovat melko harvinaisia Itämerelläkin, mutta Ruotsinlaivalla käydessä kannattaa ehdottomasti tarkkailla veden pintaa, jos sieltä pomppaisikin esiin merihevonen. Kärsivällisyys usein palkitaan - jos jaksat olla laivan kannella koko matkan, aivan varmasti merihevonen tulee tervehtimään sinua!

Jos haluat tutustua merihevosen lisäksi myös muihin erikoisiin eläinlajeihin, kannattaa tutustua valokuviin osoitteessa worth1000.com. Huom! Sieltä löytyy myös sammakon ja dobermannin risteytys, mikäli dobermannien ystäviä kiinnostaa!

Olethan tutustunut myös muihin rotuesittelyihin:
Yksisarviset
Norglanding Bony eli Vuoningbony
Gotlanding Bony
Iislanding Bony
Shetlanding Bony

9 kommenttia:

  1. Ei tuon hevosen hankintaa varten mitään merta tarvitse hankkia. Toimitus on vain hyvä ja tutustuu miten merihevosesta voi nauttia: http://www.youtube.com/watch?v=tgZHwI5MB_Y

    VastaaPoista
  2. Nämä tytöt ovat onnistuneet kesyttämään merihevosen uima-allas sopivaksi: http://www.youtube.com/watch?v=OKIWxFNT_Ro

    VastaaPoista
  3. Hei See horse! Tuo ensimmäinen linkki sopisikin Hyvää ruokaa hevosesta -sarjaamme.

    Asiantuntijamme hevosnomi Irmeli Ala-Saikkonen sanoo, että tuossa toisessa videossa ei ollut kyse kesyttämisestä. Kuvan merihevonen oli ilmiselvästi huumattu, koska sen naamalla oli koko ajan sama typerä ilme ja lisäksi hevosen väri oli muuttunut luonnottoman keltaiseksi. Huumaamalla se oli saatu uima-altaaseen. Merihevos-parka ei pitänyt tyttöjen pelleilystä lainkaan, ja viimeisillä voimillaan se saikin heitettyä toisen selästään. Vastustamme jyrkästi tällaista toimintaa ja siksi keräämmekin adressia, joka vastustaa merihevosten huumaamista ja salakuljetusta uima-altaaseen. Kirjoita nimesi kommenttikenttään, mikäli sinäkään et hyväksy tällaisia vääryyksiä.

    Terveisin Pökäleen toimitus

    VastaaPoista
  4. Onko olemassa merihevosta pienempää lajia, järvihevosta? Se viihtyisi varmaan täällä sisämaassakin. Jos sellaisia on, kertoisitteko rotuesittelyssänne niistä, haluaisin hankkia järvihevosen, kun tuo merihevonen näyttää ihan liian villiltä mulle.

    VastaaPoista

Tulosta