maanantaina, syyskuuta 21, 2009

Miksi ravurit ovat huonompia kuin ratsut


Pökäleessä julkaistiin aikoinaan artikkeli, jossa kerrottiin ravien olevan eläinrääkkäystä. Tämän jälkeen Pökälefoorumissa esiteltiin ravurien varusteita, jotka myös kertovat karua totuutta ravurien kohtelusta.

Molemmat artikkelit herättävät edelleen huomiota ja saavat raviväen tuohduksiin. Sanontakin sanoo, että se kalikka kalahtaa, joka älähtää.

Vaikka Pökäleplokissa on hieman syyllistetty raviharrastajia ja -ammattilaisia, haluamme tuoda esille myös toisen näkökulman. Ravi-ihmiset eivät ole ainoita syypäitä siihen, että heidän lajinsa on huonossa maineessa ratsupiireissä ja että ex-ravureita syrjitään avoimesti. Emme voi syyttää pelkästään ihmisiä, vaan myös ravurit itse ovat vastuussa omista teoistaan.

Tässä yleisimpiä syitä siihen, miksi ravihevosista ei pidetä:

Ravihevoset ovat ryöstäjiä
Suurin osa ravihevosista on ryöstäjiä. Ne kaahottavat heikkopäisinä pitkin teitä ja polkuja, vaarantaen liikenteen ja viattomat sivulliset. Saattavatpa ryöstää Siwankin ohi kulkiessaan, kuka tietää, kun niin päättömästi riekkuvat. Jos ravihevoset eivät käyttäytyisi tällä tavoin, niihin ehkä suhtauduttaisiin hieman ymmärtäväisemmin.

Ravihevoset ovat painajia
Ne ravihevoset, jotka eivät ryöstä, ne painavat. Jotkut niistä painavat jopa monta sataa kiloa. Laskekaamme pikaisesti päässämme, kuinka paljon kaikki Suomen ravihevoset painavat yhteensä. Todella paljon! Se kuormittaa maapalloa niin, että on turha ihmetellä, miksi Itämeri saastuu ja ilmasto muuttuu. Siispä ravihevosten määrää pienemmäksi, niin painaminenkin vähenee.

Ravihevoset syövät lisärehua
Ravihevoselle ei kelpaa normaali kaura ja heinä, vaan niiden täytyy saada lisärehua. Ne syövät ja syövät, vaikka maailmassa esiintyy nälänhätää. Jos ravurit lopettaisivat lisärehujen syönnin ja pitäytyisivät kaurassa ja heinässä, eivät Afrikan lapset kuolisi nälkään.

Ravihevoset peitsaavat
Moni ravihevonen peitsaa, vaikka sen pitäisi ravata. Peitset ovat teräviä ja aiheuttavat vaaratilanteita. Peitsaaminen ei kuulu terveeseen urheiluharrastukseen, vaan on verrattavissa härkätaisteluihin ja koiratappeluihin.

Ravihevoset melovat
Ravihevoset lienevät väärän lajin piirissä, kun niin moni näyttää melovan. Johtuneeko älykkyydestä vai sen puutteesta, kun eivät ole löytäneet parempaa melontapaikkaa kuin raviradan?


Ravihevoset kuolevat
Viikonlopunkin aikana kuoli useita ravihevosia. Katsomossa saattaa kuitenkin olla herkkiä aikuisia ja lapsia, jotka järkyttyvät ja traumatisoituvat nähdessään hevosen kuolevan radalle. Kuka on vastuussa?

------------------------------------------

Ei siis ihme, että Pökäleplokin viikkoäänestyksessä ravurit ovat heikoimmilla. Kysymyshän kuuluu:
Mitkä seuraavista ovat parhaita:
1. Ratsut
2. Ravurit
3. Ex-ravurit
4. Ei mikään, olen kasvissyöjä.


Kun äänestysaikaa on jäljellä vajaa vuorokausi, äänet jakautuvat ratsujen hyväksi - peräti 61% pitää ratsuja parempina kuin ravureita. Ravureita onkin äänestänyt vain yksi henkilö.

14 kommenttia:

 1. Juu ravurit onkin tosi kauheita, onneksi ratsut eivät ryöstä, melo, kuole, peitsaa, syö lisärehua.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei haloo! Kyllä rawuritkin on hevosii! Ja ratsujakin kuolee, meloo, peitsaa, syö (aika paljonkin) lisärehua!!! Esim. risuestelaukassa kuolee jopa raveja enemmän hevosia!ù_ú

   Poista
  2. Ravurit ovt niitä oikeita hevosia ratsuista ei ole hurjapäälle mitään iloa ainakin ravurin omistaja hurjapää rakastaa sitä kun hevonen juoksee tarhasta vastaan p.s minä olen sellainen. ja sitten ravureissa hyvä puoli on se etteivät ne kyllästy kuten ratsut. Ratsut kyllästyvät heti kiertämään kehää päivästä toiseen. Ja juu kyllä niinhän se menee että ratsut eivä kuole?!?! luokiteellaanko ratsukin ravuriksi kun se lopettaa hengittämisen ja lyyhistyy maahan? voi elämä

   Poista
  3. Anonyymi6/7/14 13:14

   ravurit EI ole hevosia!! ne on kauheita ja rumia luurankoja joilla on iso pää! ajaja pakottaa ravuria juoksemaan piiskan kanssa ja jos ravuri laukkaa nii ajuri kiskoo ohjista!! ravurit on päin persettä eikä ne muuta teekkää ku ravaa. suomenhevosravurit ja ponit on ihan OK ,mut lämminveriset.. HYI!!! ne vois olla ihan okei jos ne kouluttais eikä pakottais juoksemaan!! ihminen tekee ravureista villin!!!

   Poista
  4. Anonyymi3/8/14 18:34

   Te ette taida olla hevosihmisiä. Jos olette, niin ette tunne mitään hevosia kohtaan. Ravurit ovat aivan saman arvoisia hevosia. Kommenteistanne näkee, että vihaatte hevosia koko sydämmestänne. Menkää pois somesta -.-

   Poista
 2. minä äänestän ravureita parhaimmiksi, olen syönyt kolmea ravuria. en yhtään ratsua, siispä ravurit 1!

  VastaaPoista
 3. Nämä teidän jutut on ihan paskaa! Ei tarvitse kirjoittaa jos ei tiedä ravureista MITÄÄN!!!

  VastaaPoista
 4. hahha! :D :D kuinka kukaan ravi-ihminen voi ottaa tätä tosissaan...? :D

  VastaaPoista
 5. itse omistan 3 ravuria jotka nauttivat työstään, ja rakastavat päästä lenkille! ja mitä ihmettä?! vääntövitkutin....ei reps!xD

  VastaaPoista
 6. Hei pökäle, tuleppas kuukaudeks tallille töihin niin sitten tiedät että kuinka raskasta se on! Jos loimitat, ruokit, viet, haet ja juotat 35 hevosta nii voin sanoa hurraa, ei muttahan mä oon tehny niin ja teen perjantaina. ETTÄ OIKEASTI PIDÄ SE NAAMAS KII JOS ET TIEDÄ ASIASTA MITÄÄN, ravurit saattaa peitsata koska ne haluaa mennä kovaa. RYÖSTÄMINEN TARKOTTAA SITÄ ETTEI SE ENÄÄ KUUNTELE OHJASTAJAA/RATSASTAJAA!!! MITÄPÄ JOS OTTAISIT ASIASTA SELVÄÄ, ETKÄ VÄÄNTELIS TÄNNE MITÄÄ OMASTA PÄÄSTÄ KEKSITTYÄ PASKAA. ainii ja hevoset painaa YLEENSÄ 100-800 KILOO MIKÄ ON IHAN NORMAALIA!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi5/1/11 15:09

  hei eihän näitä kannata ottaa tosissaan! Tää on vaan vitsailua. Ei kannata suuttua. Ei niillä oo tarkotus loukata teitä ravi-ihmisiä.

  VastaaPoista
 8. Vitsihän tää on tietty mut tekis miel selostaa oma kanta kuitenki. Jos sanon kyhyesti vaikka oletan et tiiät näistä kuitenki ku tällee kirjotat... :D

  Mie sanon et se on koulutus mikä ratkasee, koska se vaikuttaa kans luonteeseen (jos hevoselle sanotaa aina et "juokse niin kovaa ku lähtee", se juoksee, ja sit voi olla työ opetta siihen et "juokse sit ku sanon"). :)

  VastaaPoista
 9. "Saattavatpa ryöstää Siwankin ohi kulkiessaan, kuka tietää, kun niin päättömästi riekkuvat." "Ne ravihevoset, jotka eivät ryöstä, ne painavat. Jotkut niistä painavat jopa monta sataa kiloa." "Jos ravurit lopettaisivat lisärehujen syönnin ja pitäytyisivät kaurassa ja heinässä, eivät Afrikan lapset kuolisi nälkään." "Moni ravihevonen peitsaa, vaikka sen pitäisi ravata. Peitset ovat teräviä ja aiheuttavat vaaratilanteita." "Ravihevoset lienevät väärän lajin piirissä, kun niin moni näyttää melovan. Johtuneeko älykkyydestä vai sen puutteesta, kun eivät ole löytäneet parempaa melontapaikkaa kuin raviradan?" "Viikonlopunkin aikana kuoli useita ravihevosia. Katsomossa saattaa kuitenkin olla herkkiä aikuisia ja lapsia, jotka järkyttyvät ja traumatisoituvat nähdessään hevosen kuolevan radalle."

  ^Oikeasti ei näille voi olla repeämättä! :'DD Liityn lukijaksi! Anonyymi kutosella on vissiin joku ongelma kun ei tajua tätä. O_o

  VastaaPoista
 10. Mitä sontaa sä tänne julkaset oikeesti ._.

  VastaaPoista

Tulosta