perjantaina, helmikuuta 08, 2013

Ravuri häiriköi liikennettä


Ravit ovat edelleen eläinrääkkäystä. Sen seurauksena lietolainen ravuri pillastui ja aiheutti vakavia vaaratilanteita perjantai-iltapäivällä. Hevonen juoksi autojen keskellä jopa väärää kaistaa, ei välittänyt punaisena palavista liikennevaloista ja sen vetämä kärry osui ainakin yhteen autoon. Lisää tietoa aiheesta löytyy Ilta-Sanomista.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun ravuri pillastuu. Edellisen kerran ravuri pillastui vuonna 2008 ja juoksi seinään.

Haastattelimme hevosnomi Irmeli Ala-Saikkosta, joka on hevospsykologian tohtori ja kansainvälistäkin tunnustusta saanut hevosalan asiantuntija. Ala-Saikkosen mukaan hevosen käyttäytyminen selittyy nimenomaan sen traumaattisella taustalla ravikilpailujen ja -valmennuksen parissa.

- Kyseisellä hevosella oleva traumaperäinen stressireaktio oli lopulta huipentunut psykoosiin, jonka seurauksena se vauhkoontui tilanteessa, joka oli muutenkin sille haasteellinen ja jopa vaarallinen, Ala-Saikkonen kuvaa hevosen tuntemuksia. - Raveissa tapahtuva piiskaaminen, sähköshokit ja muut ravureille tyypilliset kokemukset saivat hevosen lopulta tolaltaan.

Ala-Saikkonen suositteleekin ravureiden päästämistä vapauteen. - Hevoset elivät vapaina ja onnellisina, kunnes ihminen keksi valjastaa ne kärryjen eteen.

Ala-Saikkonen korostaa tasapuolisuuden vuoksi, että myös ratsastus on eläinrääkkäystä, mikäli välineenä käytetään suitsia, joissa on kuolaimet.

Lue lisää ravihevosista:
- Miksi ravurit ovat huonompia kuin ratsut
- Ex-ravuri pillastui - aiheutti hengenvaaran
- Ravit ovat eläinrääkkäystä
- Ravuri vauhdissa ilman moottoria
- Uusi tutkimus: Ravit ovat eläinrääkkäystä
- Taas eläinrääkkäystä raveissa
- Ravit eläinrääkkäystä vielä tänäkin vuonna
- Ravihevonen syöksyi yleisön joukkoon
- Hevonen pakeni raveista

Lisäksi Pökälefoorumilla keskustelua ravureiden varusteista:
http://pokale.fr.yuku.com/topic/169

2 kommenttia:

  1. Haluaisin kuulla Pökälelehden toimituksen mielipiteen tästä hevosenlihakohusta. :)

    VastaaPoista
  2. Ravit ei ole eläinrääkkäystä������

    VastaaPoista

Tulosta