sunnuntaina, helmikuuta 24, 2013

Ei hevosenlihaa


Eilen uutisoimme Suomen Teurastalli Oy:n liikeideasta tuottaa hevosenlihaa. Juuri saamamme tiedon mukaan Suomen hevostalousministeriö on keskeyttänyt yrityksen toiminnan vedoten kilpailulainsäädäntöön. Vaikka Suomen Teurastalli Oy:n tarkoituksena oli tuottaa hevosenlihaa mahdollisimman vähäisin kustannuksin ja myydä sitä kuluttajille suhteellisen edulliseen hintaan, hevostalousministeriön mukaan hevosenlihaa saadaan edullisemmin mm. Etelä-Amerikasta sekä Itä- ja Etelä-Euroopan maista. Jos Suomessa ryhdyttäisiin laajamittaiseen hevosenlihan tuotantoon, se johtaisi hintakilpailuun ja ennen pitkää hintojen polkemiseen ja liian alhaisiin kuluttajahintoihin. Tällöin ulkomaalaiset toimijat eivät pystyisi välttämättä tuottamaan lihaa nykyisellä kannattavuudella.

Jotta näiltä ikäviltä uhkakuvilta vältyttäisiin, hevosenlihan tuotantoa Suomessa ei tule hevostalousministeriön mukaan lisätä nykyistä enempää. Hevostalousministeriö määräsi Suomen Teurastalli Oy:n ajamaan toimintansa alas välittömästi ja maksamaan korvauksia hevosenlihan tuottajamaille. Suomen Teurastalli Oy:n toimitusjohtaja Pertti Ö. Järvisen mukaan yrityksen omistuksessa olevat tuotantohevoset myydään ratsuiksi.

Lisäksi hevostalousministeriö sitoutuu työllistämään 200 000 työtöntä hevosenhoitajaa mm. Kreikasta, Brasiliasta ja Romaniasta. Näissä maissa on runsaasti työttömyyttä ja hevosenlihan tuotannon koneellistuessa suuri osa hevosenhoitajista on menettänyt työnsä.

Hevostalousministeriö myös kehottaa kuluttajia ostamaan rohkeasti ulkomaalaista hevosenlihaa, jotta hevosenlihan tuotanto ei kohun vuoksi romahda. Ministeriöstä muistutetaan, että kaikki ulkomaalainen hevosenliha ei kuitenkaan välttämättä sisällä lääkejäämiä. Joukossa on varmasti myös täysin turvallista lihaa.

1 kommentti:

  1. Anonyymi9/4/13 20:39

    Miksei Pökäle-lehti oo vielä kirjoittanut Herpes-kohusta?

    VastaaPoista

Tulosta