perjantaina, marraskuuta 17, 2006

Pox-talli

Sinikka Sähköpaimen on ainutlaatuinen hevoskasvattaja Suomessa. Hän nimittäin kasvattaa omaa hevosrotuaan.

Poxfarm on hevoshautomo. Sinikka Sähköpaimen on tuottanut maailmaan yli kolmesataa hevosta viidentoista vuoden aikana. Tallin nimi on Poxtalli.

Pox oli Sinikka Sähköpaimenen ensimmäisen hevosen nimi. Se oli aito arapiori; emä kantakirjatamma Kuwaitista, isä Azerbaizenista. Pox ja Sinikka elivät yhdessä Helsingissä 9 vuotta, kunnes tuli muutto Itä-Suomeen, omalle maatilalle. Sinikka Sähköpaimen löysi Poxille kaveriksi varsan, jonka emä oli shetlanninponi Kirma, ja isä suomenhevosen ja hannoverilaisen risteytys, Opel. Varsasta tuli Kauhtana. Poxyn ja Kauhtanan varsat olivat Kasper ja Jesper ja Joonatan.

Sinikka Sähköpaimen kutsuu risteytyksiään lyhyesti pox-hevosiksi. Asialla on kuitenkin ollut myös Elbba II ja Elban perimässä oli puolet englannintäysveristä ja puolet russ-ponia. Näin ollen pox-hevosissa saattaa olla myös sitä, ensin mainitut rodut ovat varmasti. Hevoset elävät hehtaarin kokoisen aitauksen sisällä; Sinikan sähköpaimenen sisään ei siten pääse muita hevosia, joten muita rotujakaan ei ole.

Pox-hevoset ovat pienempiä kuin suomenhevoset, mutta suurempia, kuin shetlanninponit. Arapi antaa niille hoikkuutta ja ketteryyttä liikkumiseen.

Sinikka Sähköpaimenen mukaan hienointa näissä hevosissa on se seikka, ja lyömätön myyntivaltti, että ne kestävät kaikkia Suomen vuodenaikoja. Arapia on kuuma maa, kesäaika. Hannoverilainen viihtyy keväässä, suomenhevonen ei ole moksiskaan talven pakkasista ja tinker toimii hyvin syksyllä. Sinikka Sähköpaimen ja hevoset pärjäävät aina. Jos Sinulla on jo tämä hevonen, olet huomannut, että se pikemminkin vie sinut ulos, kuin sinä sitä. Tämä rotu viihtyy hetken ulkona joka säällä joten se ei tarvitse edes tallia.

Pox-hevonen on hintaansa nähden edullinen. Sinikka Sähköpaimen huomasi jo kauan sitten, että joko hevosesta saa maksaa todella paljon tai sitten saa sekarotuisen, josta kukaan ei tiedä mitään varmaa. Nyt Sinikka Sähköpaimen on mennyt näiden tilanteiden väliin ja myy 100:lla eurolla hevosen, joka ei sinänsä ole paperillinen, mutta jonka suku ja rotu kuitenkin tiedetään varmuudella. Lisäksi Sinikka Sähköpaimen tekee kaupan yhteydessä oikeat kauppakirjat, kelpaavat vaikka oikeudessa ja hän antaa myös toimivat, pätevät hoito-ohjeet. Esimerkiksi maitoa on syytä juottaa, jotta hevosen luut kehittyvät normaalisti.

Pox-hevonen on painonsa verran kultaa; kauppa, jota et kadu. Jos kyllästyt, niin Pox-hevonen on kätevä hävittää polttamalla.

---------------------------------------------------
Sinikka Sähköpaimenen tarina on täysin keksitty eikä sillä ole mitään yhteyttä todellisuuteen.

4 kommenttia:

 1. mahd. tulev. pox. om.18/11/06 23:52

  Pox-hevonen kuulostaa juuri siltä mitä olen etsinyt! Haluaisin kuitenkin vielä vähän tarkentavia tietoja.
  - Voiko siis Pox-hevosta säilyttää poxissa, vai kärsiikö se siellä?
  - Jos Pox-hevosen hävittää polttamalla, tuleeko siitä myrkyllisiä kasvihuonekaasuja?
  - Jos ostan yhden Poxin, niin käykö toimitus yhelle Essolle Lahessa? Kun mulla ei oo traikkua niin en pääse hakemaan.

  VastaaPoista
 2. Hei! Kysyimme vastauksia Sinikka Sähköpaimenelta:

  - Pox-hevosta säilytetään navetassa.
  - Myrkyllisten kaasujen määrä on niin vähäinen, että vaikka polttaisi monta Pox-hevosta kerralla aina silloin tällöin talossa, aitassa ja navetassa (niin kauan kuin rakennuksia riittää), niin haitallisten yhdisteiden määrä on 0,0000000002%.
  - Kyllä, Sinikka Sähköpaimen toimittaa Pox-hevoset asiakkaalle ja myynti tapahtuu aina jossain Essolla tai vastaavalla.

  Sinikka Sähköpaimenen puolesta kysymyksiin vastasi Pökäleen toimitusharjoittelija

  VastaaPoista
 3. Mikä se neljäs hevonen on?

  VastaaPoista

Tulosta