sunnuntaina, marraskuuta 21, 2010

Taas eläinrääkkäystä raveissa


Viime lauantaina Vermossa ravannut hevonen katkaisi jalkansa ja se jouduttiin lopettamaan. Hevosalan asiantuntijoiden joukossa epäillään, että vika on ohjastajassa, sillä eräs hevosenomistaja oli aikoinaan vienyt ravurinsa kyseisen ohjastajan tallille treenattavaksi, mutta hevonen ei ollutkaan voittanut raveissa, vaikka se oli hyväsukuinen, ja tavoitteena oli nimenomaan voittaminen. Kaiken kukkuraksi tämä hevonen oli jo ennestään voittanut 50 000 markkaa.

Yksi syy jalan katkeamiseen oli ehkä se, että tämäkin hevonen (kuten ravurit aina) oli laitettu treeniin jo varsana ja kilpailemaan 2-vuotiaana. Ei ole ihme, etteivät jalat kestä. Raadissa spekuloidaan myös sen seikan vaikutusta, että kissat ja koirat asuvat kerrostaloissa ja niille puetaan vaatteita, ja kanat kököttävät pienissä kopeissaan ja munivat munia aamiaispöytään.

Ohjastajan syyllisyyttä tukee myös se, että hänelle treeniin hevosensa vienyt henkilö on jo 35-vuotias, hänellä on 2 koiraa ja kissaa, jotka pääsevät ulos silloin kun haluavat. Koirien kanssa tehdään lenkkejä ilman remmiä vähintään 2 kertaa päivässä ja 45 minuuttia kerrallaan. Koiria ei pueta.

Lisää tietoa raveissa tapahtuvasta eläinrääkkäyksestä löydät tästä linkistä.

3 kommenttia:

 1. Ihan mahtava juttu :D

  Kuinka joku osasikin teillä toimituksessa esittää asian näin korrektisti??!! ;)

  VastaaPoista
 2. Juuri näin HT.netin keskustelut usein päättyvät: ensin puhutaan aiheesta X ja lopulta ollaan päädytty kissan koiran kummin kaiman kautta jphpnkin ihan eri asiaan...

  Hauskasti kirjoitettu juttu taattua Pökäle-laatua!

  VastaaPoista
 3. Joo lol ei ravit oo eläinrääkkäystä, niinku ei laukkakisatkaan

  VastaaPoista

Tulosta