tiistaina, helmikuuta 16, 2010

Suomi hyysää ulkomaalaisia (hevosia)


Suomessa on Tilastokeskuksen mukaan 64 000 hevosta ja ponia. Niistä 60% on lämminverisiä, vaikka vielä 1980-luvulla valtaosa oli suomenhevosia. Nyt suomenhevosia on enää 30% kaikista hevosroduista.

Isänmaalliset hevosten ystävät ovat huolissaan tästä trendistä, joka uhkaa oman hevosrotumme olemassaoloa. Maahanmuuttajahevoset ovat lähes poikkeuksetta lämminverisiä ratsuhevosia, ravihevosia tai poneja. Uusia hevosia saapuu koko ajan, mutta veronmaksajilta pimitetään todelliset tiedot siitä, kuinka paljon näiden hevosten elättäminen maksaa. Yksityiset ihmiset ja yritykset maksavat vuosittain huikeita summia ostaessaan ja ylläpitäessään hevosia, jotka eivät ole edes suomalaisia.

On hyvin nurinkurista, että moni suomenhevonen on vailla ensiluokkaista hoitoa, ruokintaa, varusteita ja liikuntaa, kun samaan aikaan Suomeen tuodaan ulkomaalaisia hevosia töihin ja kisakentille. Maahanmuuttajahevosia puunataan ja hyysätään, ostetaan kalliita varusteita, erikoisrehuja ja palkataan parhaat valmentajat ja ratsuttajat. Samaan aikaan suomenhevonen joutuu vain puskailemaan, ravintonaan pelkkä heinä, kaura ja kivennäiset. Ulkomaalaiset hevoset kääritään folioihin ja pidetään lämpimissä talleissa, kun suomenhevonen joutuu seisomaan alasti pakkasessa päivät pitkät. Kaiken kukkuraksi korkeimmat esteluokat ja vaativimmat koulukisat ovat täynnä ulkomaalaistaustaisia hevosia. Suomenhevonen ei kelpaa niihin.

Verotus kiristyy, säästöleikkuri jyllää, Suomi velkaantuu ja samanaikaisesti lisää hevosia virtaa maahan. Kummallista on, että näitä asioita ei ole vielä julkisesti uskallettu yhdistää toisiinsa. Ehkäpä päättäjissämme on maahanmuuttajahevosten omistajia?3 kommenttia:

 1. Nämä maahanmuuttajat ovat lisäksi lukutaidottomia.

  VastaaPoista
 2. Ai luoja, mä kuolen nauruun!
  Tää huumori uppoo muhun NIIN hyvin!

  VastaaPoista
 3. :D Suomenhevonen kunniaan ja Suomenhevosten työpanos etenkin!!!

  VastaaPoista

Tulosta