keskiviikkona, helmikuuta 14, 2007

Hevonen kiipesi puuhun


Varhain tänä aamuna Kolhon kylällä 12-vuotias lämminveriruuna kiipesi puuhun. Se oli ilmeisesti pelästynyt huhua siitä, että seudulla liikkuu susia. Hevosta on yritetty alas houkuttelemalla eri keinoin, esimerkiksi ruualla ja kiimaisella lämminveritammalla. Puun juurella on hevosenruokaa, sillä luulisi nälän saavan eläimen liikkeelle.

Puuhun on koetettu kiivetä tikkaiden avulla, mutta ruuna on pyrkinyt vain ylöspäin. Hevosta on yritetty pelotella haukan mallisen leijan avulla, mutta se ei välittänyt leijasta. Paikalla on käynyt myös käänteispsykologi kieltämässä hevosen alastulon, mutta sekään ei ole tepsinyt.

Kokemuksesta tiedetään, että kaikki lämminveriruunat eivät tule puusta alas ennen kuin jäätyvät. Asiantuntijoista koottu kriisiryhmä koettaa parhaillaan selvittää, miten hevosen saisi vakuutettua niin, että se uskoisi alastulon olevan turvallista. Ryhmässä on pohdittu myös mielenilmauksen mahdollisuutta - voihan olla että hevonen protestoi jotakin - mutta yhteisen kommunikointikielen puuttuessa ryhmä ei ole saanut selvitetyksi, mistä saattaisi olla kyse.

Joukko eläinsuojelijoita on leiriytynyt puun alle syyttäen hevosen omistajaa ja pelastajia heitteillejätöstä ja eläinrääkkäyksestä: hevonen on puussa ilman hoitoa, ruokaa ja asianmukaista suojaa, ja ulkona on sentään paljon pakkasta. Eläinsuojelijat ovat sitoneet itsensä kettingeillä puihin. Omistajaa ja pelastajia odottavat syytteet vakavista eläinsuojelurikoksista.

7 kommenttia:

 1. Samanlaisia taipumuksia on myös marokkolaisilla vuohilla: http://blog.moment.ee/2007/01/viljad-on-valminud-tree-goats.html

  VastaaPoista
 2. Vieläkö heppa on puussa?

  VastaaPoista
 3. Juuri saamiemme tietojen mukaan hevonen on edelleen puussa. Eläinsuojelijat kävivät kotonaan lämmittelemässä ja jatkoivat taas mielenosoitustaan. Amnesty Internationalin Kolhon paikallisryhmä vaatii hevosen omistajaa ja pelastajia vastuuseen myös eläinsuojelijoiden epäinhimillisestä kohtelusta ja jopa kiduttamisesta, sillä mielenosoittajatkin joutuvat olemaan pakkasessa ilman riittävää suojaa, ruokaa ja etenkin juomaa.

  Terveisin Pökäleen toimitus

  VastaaPoista
 4. Jaaha entä nyt mikä on tilanne?

  VastaaPoista
 5. Kertokaa nyt miten ruuna pärjäilee.

  VastaaPoista
 6. Hevonen on vieläkin puussa.
  Lue lisää >

  Terveisin Pökäleen toimitus

  VastaaPoista

Tulosta