torstaina, helmikuuta 15, 2007

Korvauksia hevosen pierusta

Ratsastuskouluyrittäjä on joutumassa syytteeseen ainakin sukupuolisiveellisyyden loukkaamisesta, luvattomasta melu- ja hajuhaitan tuottamisesta sekä henkisten kärsimysten aiheuttamisesta, kun hevonen pieraisi kentän laidalla ratsastustuntia seuranneen perheen kohdalla. Perheen isä kärsi etenkin hajuhaitasta, sillä hevosen takapuoli oli hänen nenänsä korkeudella. Perheen isä väittää myös, että hevosesta lensi ulostetta hänen 6-vuotiaan poikansa kengälle. Tätä ei kuitenkaan pystytty oikeudessa todistamaan, sillä pojan kengässä oleva hevosen uloste voi olla peräisin myös esimerkiksi tallin pihalta.

Traaginen tapahtuma sai alkunsa, kun nelihenkinen perhe käväisi päiväkävelyllään läheisen ratsastuskoulun pihassa, ja jäi hetkeksi katsomaan ratsastustuntia kentän laidalle. Kaviouralla kävellyt 9-vuotias tuntihevonen pieraisi alle metrin etäisyydeltä perheestä, minkä seurauksena haju kulkeutui suoraan perheen nenään, etenkin isän kohdalla. Isä sai pahoinvointikohtauksen ja oli vähällä oksentaa. Lisäksi ääni oli kova, joten etenkin lasten herkät tärykalvot olivat vaarassa. Perheen äiti uskoo, että samalla viikolla alkaneet flunssan oireet johtuivat hevosperäisistä suolistobakteereista, jotka kulkeutuvat ilmateitse perheen hengityselimiin. Perhe on joutunut turvautumaan psykiatrian ammattilaisiin, sillä sekä vanhemmat että lapset joutuivat näkemään hevosen peräaukon, kun se yllättäen nosti häntäänsä pieraisun yhteydessä, eikä perhe ollut varautunut tähän. Minkäänlaisia varoituskylttejä ei tallialueella ollut.

Ratsastuskouluyrittäjältä vaaditaan 80 000 euron korvauksia. Myös ratsastuksenopettajaa odottaa syyte varoituksen laiminlyönnistä. Asian käsittely jatkuu ensi viikolla. Kuvan ratsukko ei liity tapahtuneeseen.

4 kommenttia:

 1. Järkyttävää! Onhan hevonen tuomittu oikeudessa jo lopetettavaksi? Käsittämätöntä mitä ihmiset joutuvat kokemaan elämänsä aikana.
  Otan osaa.

  VastaaPoista
 2. Oikea hevosten ystävä pohtisi sitä, miten hevonen siitä kärsii, kun joku perhe tulee kentän laidalle kyttäämään ja häiritsemään. Oliko kentällä varoituskyltit hevosia varten, joissa lukee, että pidätä pieruasi ja varo ihmisiä?? Perhe on syyllinen, mutta nyt hevos-parka joutuu kantamaan syyllisyyttä sydämmellään.

  VastaaPoista
 3. siis oikeesti !! ei voi olla totta o.o hevonen pierasee, ei voi mitään. ei kai se noin vakavaa oo...?!

  VastaaPoista

Tulosta