torstaina, helmikuuta 22, 2007

Milloin synnytyksen jälkeen ratsaille?

Ratsastus on suosittu harrastus tyttöjen ja naisten keskuudessa. Raskaus ja synnytys saattavat kuitenkin vaikuttaa ratsastusharrastukseen. Ratsastuksen, raskauden ja äitiyden yhdistäminen herättävät paljon kysymyksiä.

Äitiysneuvoloissa osataan jo neuvoa tulevia äitejä, että ratsastus on äärimmäisen vaarallinen harrastus, joka on syytä lopettaa hyvissä ajoin ennen kuin edes harkitaan lapsen hankintaa. Ratsastus kun ei ole liikuntaa, ja tulevien äitien tulisi harrastaa liikuntaa pysyäkseen terveenä ja kyetäkseen synnyttämään. Valistuneet naiset lopettavatkin ratsastusharrastuksen jo murrosiän loppuvaiheessa ja aloittavat sen uudelleen vasta vaihdevuosien jälkeen, kun ovat mahoja.

Ratsastus saattaa myös lopettaa imettävän äidin maidontuotannon kokonaan, joten suosituksena on, että imeväisten äidit pitäisivät jalkansa tukevasti maan pinnalla.

On kuitenkin näitä luonnonoikkuja, jotka ratsastavat raskaudestaan huolimatta, tai ainakin synnytyksen jälkeen. Terveydenhoitaja Haara-Liisa Länsiranta työskentelee Keskiperän kansanopistolla ja kohtaa usein tällaisia tapauksia. Onpa muutaman kerran käynyt niinkin, että viimeisillään raskaana oleva nainen saapuu puhisten terveydenhoitajan vastaanotolle suoraan hevosen selästä, ja terveydenhoitaja toteaa synnytyksen jo alkaneen.

Synnytys vaikuttaa naisen elimistöön huomattavasti. Milloin on turvallista nousta taas hevosen selkään? - Ehdottoman tärkeää on, ettei hevosen selkään lähdetä kiipeämään ennen kuin lapsi on kokonaan syntynyt, toteaa Haara-Liisa Länsiranta.

1 kommentti:

  1. Paskat se mikään vaarallinen harrastus oo...

    VastaaPoista

Tulosta