keskiviikkona, helmikuuta 21, 2007

Ruuna edelleen puussa

Reilu viikko sitten 12-vuotias lämminveriruuna kiipesi puuhun Kolhon kylässä. Hevosen osalta tilanne on pysynyt samana - se on edelleen puussa, vaikka ei aina samalla oksalla. Hevosta on yritetty kaikin keinoin houkutella alas, mutta hevonen ei ole osoittanut merkkejä kiinnostuksestaan alastuloa kohtaan. Hevosen omistaja on kiivennyt puuhun ja vienyt hevoselle heinää, vettä ja suolakiven. Hevonen on myös onnistuttu loimittamaan, joten välitöntä vaaraa paleltumisesta ei ole.

Paukkupakkaset ovat kuitenkin karkottaneet eläinsuojelijoiden ryhmän. Hevosen kiivettyä puuhun joukko eläinsuojelijoita saapui osoittamaan mieltään puun juurelle vaatien hevosen omistajalle ja pelastajille rangaistuksia hevosen heitteillejätöstä ja eläinrääkkäyksestä. Eläinsuojelijat lähtivät viikonlopun aikana pois. Eläinsuojelijoiden paikallisryhmän koordinaattorin mukaan eläinsuojelijoilla oli velvollisuus mennä ruokkimaan talitinttejä, jotta edes ne säästyisivät jäätymiskuolemalta puussa. Koordinaattorin mukaan rangaistuksen vaatiminen hevosen omistajalle tapahtuu tehokkaammin sisätiloissa tietokoneiden äärellä, ja käytännön toiminta ruohonjuuritasolla on hänen mukaansa tässä tapauksessa tarpeetonta.

Hevosen omistaja apujoukkoineen yrittää edelleen pelastaa hevosta puusta. Hevospsykoanalyytikko, dosentti Norman Church kavioeläinten psykopatologian laitokselta on seurannut tilannetta ja arvelee hevosen toiminnan johtuvan jostakin varhaisiin elämänvaiheisiin liittyvästä identiteettihäiriöstä. Churchin mukaan on mahdollista, että ruunan emä on tiineenä ollessaan joutunut oravan hypnotisoimaksi, minkä seurauksena ruuna jo sikiövaiheessa on saanut syviä vaikutteita vaaralliselta jyrsijältä. Ruuna saattaa potea ns. Tukholman syndroomaa - se ehkä haluaa elää puussa oravan tavoin, vaikka oravat eivät ole tehneet mitään hyvää.

Pökäleen toimitus seuraa tilannetta ja raportoi tilanteen edetessä. Hevosen omistaja vetoaa yleisöön ja pyytää ideoita hevosen saamiseksi alas puusta.

Linkki aiempaan uutiseen: Hevonen kiipesi puuhun

5 kommenttia:

 1. No joo varmaan se siellä puussa enää on!!!1

  VastaaPoista
 2. olette tietysti käsitelleet tuota kuvaa tieto koneella

  VastaaPoista
 3. niin. tieto koneella. eipä olisi uskonut. kylläpä ne koneet tie tää

  VastaaPoista
 4. Onneks se oli ruuna, joka sinne kiipes. Muuten se ois rakentanut sinne sellaisen oravanpesän, jossa se ois maannut makeasti sammalvuoteessaan jonkun toisen kans ja niistois lisääntynyt jo iso sakki. Eihän yks puu nyt ainakaan kymmentä hevosta ois kantanut. Se puu ois kaatunut. Sillei koko perhe ois saatu alas puusta, joten hitsiläinen, kun se heppa oli ruuna.

  VastaaPoista
 5. Ampuu hirvikiväärillä alas niin tulee alas komiasti, näin sano mun mieheni.

  VastaaPoista

Tulosta