perjantaina, joulukuuta 29, 2006

Finlanding Bony

Rotuesittelyssä Finlanding Bony

Finlanding Bony on kylmäverinen rotu, mikä tarkoittaa sitä, ettei se pelkää yhtikäs mitään. Kylmäverisyytensä vuoksi Finlanding Bony taisteli sota-aikana vihollista vastaan ilman turpakarvan värähdystä (toisin kuin esimerkiksi Arabingbong Bonyt jotka pakenivat Arabiaan kuultuaan uutisista, että joku on muka ampunut jossakin jonkun laukauksen - tämän vuoksi Suomessa ei ole kovin paljoa Arabingbong Bonyja).

Finlanding Bonyn historiaa

Finlanding Bonyja on runsaasti ja ne lisääntyvät joka vuosi (ainakin osa niistä). Finlanding Bonyt ovat erittäin karvaisia ja yleensä ruskeita, mikä on niille oivallinen suojaväri Suomen luonnossa. Ennen vanhaan Finlanding Bonyt olivat työhevosia eli ne tekivät kaikki työt. Työtä tekeviä Finlanding Bonyja oli enimmillään jopa 400 000 kappaletta Suomessa, mutta niiden määrä laski jyrkästi, sillä ihmiset keksivät, että he voisivat itsekin tehdä työtä. Ihmiset syrjäyttivät Finlanding Bonyt työmarkkinoilta. Tällä hetkellä Finlanding Bonyjä on noin 20 000.

Finlanding Bonyn käyttö

Finlanding Bonyt jaetaan kahteen ryhmään: ravureihin ja ex-ravureihin. Ravurit ovat niitä, jotka tekevät rahaa raviradoilla, ja ex-ravurit ovat niitä, jotka eivät tee rahaa raviradoilla. Finlanding Bonyjen jalostuksen tavoitteena on saada aikaan kuningas- ja kuningatarhevosia, jotka kruunataan vuosittain Kuninkuusraveissa. Ne ovat hienompia kuin esimerkiksi tangokuninkaalliset. Finlanding Bonyt pärjäävät erittäin hyvin myös ratsastuskoulujen seurakilpailuissa. Jotkut ovat voittaneet ruusukkeitakin.

Hoito ja ruokinta

Finlanding Bonyn maha turpoaa jos ei se saa liikuntaa. Siksi Finlanding Bonyja on syytä ulkoiluttaa säännöllisesti ja ruokkia kohtuullisesti. Finlanding Bonyt ansaitsevat vain parasta ravintoa, sillä ne ovat kaikkein parhaita hevosia.

12 kommenttia:

 1. mistä finlandig bonyt ovat suomeen tulleet ja mistä noita mahtavia finlandig bonyjä saa, pitääkö mennä kuninkaanlinnaan vai kuninkaantielle vai kuninkuusraveihin, haluan ehdottomasti pyydystää itselleni sellaisen ex-ravuri finlandig bonyn!

  VastaaPoista
 2. Kuninkuusraveissa on mahdollisuus pyydystää itselleen Finlanding Bonyjen aatelia. Kannattaa ideoida jokin omaperäinen pyydystämiskeino, sillä Finlanding Bonyt ovat älykkäitä eikä niitä saa esimerkiksi lassoamalla kiinni. Ne ovat myös erittäin nopeita, joten niitä on vaikea saada vauhdissa pyydystettyä. Vie esimerkiksi heinäpaaleja maalisuoralle, kun hevoset ovat vielä takasuoralla. Sitten ne pysähtyvät maalisuoralle syömään, ja voit valita haluamasi Finlanding Bonyt ja viedä kotiin.

  VastaaPoista
 3. Jos tuollaisen Finlanding Bonyn ottaa itselleen, niin tienaako se tarpeeksi, jotta itse voisi jäädä kotiin? Riittääkö sen palkka elättämään sekä omistajan, että sen itsensä kulut? Saako hevonen omistajanhoidon tukea? Mikäli näin on, niin kohta varmaan pitää saada Finlanding Bony eduskuntaan ajamaan etuja.

  VastaaPoista
 4. eläin suojelija1/1/07 15:08

  Haluaisin vain muistuttaa vielä, että ravit ovat eläinrääkkäystä.

  VastaaPoista
 5. Vastauksia kysymyksiinne:

  - Finlandig Bonyt ovat aina olleet Suomessa joten ne eivät ole tulleet mistään muualta

  - Finlanding Bony tienaa kyllä enemmän kuin tarpeeksi, joten kannattaa irtisanoutua töistä jo hyvissä ajoin ennen oman Finlanding Bonyn hankkimista, jotta ehdit totuttelemaan helppoon ja rahakkaaseen elämään eikä tule kulttuurishokkia

  - Finlanding Bony voi hakea Alkuperäisrodun omistajanhoidon tukea kaavakkeella 67c 5-9 joita löytyy EU-tuen jakelupisteistä kautta maan

  VastaaPoista
 6. Anonyymi2/1/07 13:24

  Haluaisin huomauttaa toimitukselle että Finlanding TYÖBonyjä on edelleen joitakin yksilöitä. Yleensä ne ovat niitä jotka eivät vielä ole tajunneet, että ihminen voi tehdä työt ja Bony lepää hoitotallissa pumpuloituna. Työbonyn voi löytää esim Nivalan metsistä, kun istuu työlänkien kanssa tarkkana kannon nokassa ja pujottaa sen välittömästi Bonyn kaulaan kun se ohi menee. Sen jälkeen on syytä pitää kiinni lujasti, sillä Finlanding Työbony vetää jopa portaita perässään eikä niitä ole aina helppo pysäyttää.

  VastaaPoista
 7. Totta, Finlanding Bonyja työkäytössä on edelleen jonkin verran, mutta ne ovat marginaaliryhmä näiden ravurien ja ex-ravurien seassa.

  Lisäksi on olemassa myös tulevia Työbonyja, jotka ovat siis normaaleja ex-ravureita, mutta joiden omistajat suunnittelevat menevänsä niiden kanssa tekemään luonnonmukaisesti metsätöitä, kunhan ensin hankkivat metsää.

  VastaaPoista
 8. Majesteetti4/1/07 22:50

  Epäilen, että kuvassa olisi ihka oikea ex-ravuri & työkantaan kirjattu & 8xportaan vetäjä finlanding bony ... mahtaako harjaantunut "hevonsilmäni" pettää?

  VastaaPoista
 9. Olet aivan oikeassa, Majesteetti. Kuvan esimerkkihevonen on monikäyttöinen ja laaja-alaisesti lahjakas Finlanding Bony, joka menestyi aikoinaan työhevosena (on työhevoskantakirjassa ja veti työkseen tukkeja metsästä), ansaitsi rahaa raviradoilla (kuva on siitä todisteena jos sitä ei voi muuten uskoa), toimi erinomaisen turvallisena lastenratsuna ja suoritti korkean koulun liikkeitä pyytämättä (ei pyydettäessä, sillä olihan sillä oma tahto). Kaiken lisäksi se oli loistava ja huippusukuinen periyttäjätamma. Ex-ravuria siitä ei kuitenkaan tullut.

  Kuvan hevosesta voi siis päätellä, kuinka monipuolinen rotu Finlanding Bony on.

  VastaaPoista
 10. Hämmentynyt mytty10/1/07 16:12

  Kertokaahan nyt toki, että miten tullaan/pääsee ex-ravuriksi?

  VastaaPoista
 11. Ex-ravuriksi on ihan helppo tulla. Ensin kilpaillaan raviloissa ja siten ei kilpaillakaan enää.

  VastaaPoista
 12. Minusta ravit eivät ole eläinrääkkäystä! >:(

  VastaaPoista

Tulosta