Juuri julkistetun tutkimuksen mukaan lemmikin-
omistajat sairastavat enemmän ja liikkuvat vähemmän kuin ne, joilla ei ole lemmikkejä.
Koska hevoset ovat isompikokoisia kuin monet muut lemmikit, ovat hevosten omistajien sairaudet luonnollisesti paljon suurempia ja useammin toistuvia. Hevosten omistajat ovatkin usein sairaslomalla, työttöminä, työkyvyttömyyseläkkeellä tai muuten kykenemättömiä työhön. He ovat raihnaisia lääkkeiden suurkuluttajia, jotka työllistävät verorahoin ylläpidettävää terveydenhuoltojärjestelmää.
Pitkäaikaissairaat hevosten omistajat napsivat lääkkeitä aamupalalla, lounaalla, välipalalla, päivällisellä, iltapalalla ja joskus jopa öisin. Näin heidän vatsansa täyttyy lääkkeistä eivätkä he kykene noudattamaan terveellistä ruokavaliota. Tutkimuksen perusteella voidaan vetää monenlaisia ikäviä johtopäätöksiä ja todeta, miten porttiteoria ilmenee tässäkin yhteydessä: ensimmäisen hevosen hankkiminen johtaa ennen pitkää jopa huumaavien lääkkeiden väärinkäyttöön.
Nyt ymmärrän, miksi etenkin kouluratsastuskilpailuissa kuulee radan vierustalta kommentteja "kato kun mahtavat lääkkeet!", "tolla tarttis olla lääkettä enemmän" tai "eihän noi lääkkeet riitä mihinkään". Olisikohan tässä syytä ehdottaa Ratsastajaliitolle että ottavat kouluratsastajien lirinäytteet harkintaan?
VastaaPoistaJuuri näinhän se menee. Sana hevoskuurihan tarkoittaa suuria lääkemääriä.
VastaaPoistaKysäisepä Ratsastajainliitolta asiasta. Mikäli Ratsastajainliitto ei ole kiinnostunut selvittämään hevosten ja kouluratsastajien lääkitystä perinpohjin, voit itsekin ottaa lirinäytteitä. Ota mukaan ämpäri ja kerää siihen näytteet eri hevosista ja ihmisistä. Sitten vaan lasket keskiarvon, että montako litraa lääkitystä on käytetty juuri ennen kisoja.
VastaaPoista