tiistaina, syyskuuta 05, 2006

Oravan uhrit

Karhut ja sudet uhkaavat hevosten ja niiden ystävien henkeä ja terveyttä. Mitenkään aliarvioimatta niistä koituvaa huolta ja murhetta, nostamme nyt esille suurpetoja suuremman tuholaisen - oravan.

Oravan uhreja

Eilisessä lehdessä kerrottiin, miten orava raateli oopperalaulajan. Viime viikolla samainen orava oli nähty noin 100 metrin päässä kyseisestä tapahtumapaikasta, jolloin se yritti hyökätä koiran kimppuun. Koira pakeni paikalta ja pelastui. Sen sijaan huonommin meinasi käydä puolen kilometrin päässä, jossa Barabbas Käkilä oli ajamassa entisellä ravurillaan iltalenkkiä. Orava hyökkäsi takavasemmalta, ja puraisi ensi töikseen ohjakset poikki. Vauhdin kasvaessa Barabbas Käkilä joutui pitelemään korvistaan kiinni, minkä seurauksena molemmat korvat irtosivat. Barabbas Käkilän oli pakko ottaa kiinni kärryjen aisoista, jolloin ne katkesivat. Barabbas Käkilälle tuli melko vakavia ruhjeita hänen rojahtaessaan rikki menneiden kärryjen läpi maahan.

Samaan aikaan orava oli kiivennyt hevosen selkään, ja jyrsi sen valjaita. Rintaremmi ja häntäremmi irtosivat ja jäivät sille tielleen. Onneksi hevonen päätti pillastua, kuten hevoset aina tekevät, ja karisti oravan selästään.

Vastaava tapaus oli Vilppulan Kolhossa, jossa orava hyökkäsi pahaa-aavistamattoman ratsastajan selkään ja puraisi häneltä letin poikki. Nyt tämä nimettömänä pysyttelevä ratsastuksen harrastaja on lyhyttukkainen. Tunnistatte hänet varmaan kun näette.

Pahin peto kautta aikojen

Oravaa on pidetty aina söpönä, harmittomana tupsukorvana, vaikka se käy syömässä lintuperheiden pienokaiset niiden omista pikku sängyistään. Äiti- ja isälintu löytävät kotiin palatessaan vain tupon untuvia ja itkevät. Se ei ole oikein, mutta ei kiinnosta ihmistä pätkääkään.

Oletko sinä seuraava?

Nyt oravat ovat kehittäneet itseään ja uhriksi saattaa joutua kuka tahansa - sinä, minä tai jopa Marko Djörs. Ota yhteyttä, mikäli orava vahingoittaa sinua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulosta