perjantaina, syyskuuta 01, 2006

Pelasta hylätyt hevoset

Kesän kääntyessä syksyksi hevoset palaavat EU-direktiivien mukaisilta laitumilta kotitalleihinsa. Mikäli näet hevosen laitumella tähän aikaan vuodesta, tiedät, että se on hylätty ja yksinäinen raukkaparka. Joskus kokonainen lauma on jätetty oman onnensa nojaan. Hylätyt hevoset kannattaa pelastaa ennen talven tuloa.

Save The Wild Horses In Finland From Awful Death-yhdistyksen toiminnanjohtaja, solubiologian ylioppilas Kuurno Kiikerä saa ilmoituksia hylätyistä hevosista ja poneista päivittäin. Kiikerä ja muut yhdistyksen aktiivit käyvät aina tarkastamassa ilmoitusten todenperäisyyden. Useimmiten ilmoitus on ollut aiheellinen, jolloin hylätty hevonen on korjattu parempaan talteen.

- Yleisin tapaus on hevonen, joka joutuu kurottelemaan maahan saadakseen itselleen ravintoa, Kiikerä kuvailee. - Nälissään se syö jopa kasveja.

Tämän kesän aikana yhdistys on pelastanut 153 hevosta ja ponia varmalta kuolemalta. Kiikerä itse on ottanut hoitaakseen viisi hevosta ja kaksi ponia. Rakkain hevosista on Minna-niminen tamma (kuvassa). - Minna oli laitumella ilman loimea, muistelee Kiikerä tippa silmäkulmassaan.

- Älkää hyvät ihmiset hyljätkö lemmikkejänne, Kiikerä vetoaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulosta