keskiviikkona, marraskuuta 25, 2009

Mitä hevoselle pitäisi pukea?

Viime päivinä on ollut sateista tai ainakin sumuista, ja lämpötila on laskenut peräti alle kymmeneen. Edelleen tarhoissa kuitenkin näkee loimettomia hevosia kylmissään, vailla minkäänlaista suojaa Suomen tylyä ilmastoa vastaan. Monella hevosella on karvat pystyssä, sillä niitä palelee niin paljon. Asiantuntemattoman mielestä hevonen voi hyvin ja on tyytyväinen, kun se seisoo tarhassaan syys- tai talvikelillä, mutta lähempi tarkastelu voi jopa osoittaa, että hevonen on kuollut pystyyn. Näin esimerkiksi viime viikolla Porvoossa, jossa kolme loimittamatonta lämminveristä ex-ravuria löytyi iltahämärissä tarhoistaan jäätyneinä:Joillakin hevosilla on sentään silloin tällöin loimi päällään, mutta harva hevonen on puettu oikeaoppisesti. Jo alle +15 lämpöasteen hevoselle pitäisi laittaa folio, toppaloimi, fleeceloimi ja villaloimi päällekäin. Vain tällä tavoin hevosen ei tarvitse kärsiä kylmyyttä eikä se myöskään sairastu. Suurin osa Pökäleen lukijoista tiesikin tämän. Pelkkä folio riittää lämpimässä tallissa ja kesähelteellä ulkonakin, mutta tähän vuodenaikaan se on vain yksi osa tärkeää kerrospukeutumista. Muista siis: folio, toppaloimi, fleeceloimi ja villaloimi.


11 kommenttia:

 1. Edelleen se ei ole eläinrääkkäystä jos ei laita hevoselle lointa ulos!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi6/2/10 21:39

  Jo alle +15 lämpöasteen hevoselle pitäisi laittaa folio, toppaloimi, fleeceloimi ja villaloimi päällekäin.
  ^^tyhmäkin näkee että tuo ei pidä paikkaa!
  hevonen pärjää hyvin vaikka -20 asteessa jos klipattuja yms. ei lasketa!
  meillä on shettis pihatossa eikä edes omista loimea!

  VastaaPoista
 3. Tyhmäkin näkee, että näitä juttuja ei pidä ottaa tosissaan :DD

  Mä en ymmärrä teitä jotka ottaa nää jutut ihan tosissaan, sense of humor anyone?

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti tajuatte, että tämä tosiaan on vitsi :D

  VastaaPoista
 5. Haha lol nauroin tälle aika makeasti :DD

  VastaaPoista
 6. LOL.Tää blobi on tälläne PASKAPÖKÄLE

  VastaaPoista
 7. VOI LOL! Ei hevoset jäädy paikoilleen talvella. Ja kyllä toppaloimi, fleeceloimi ja sadeloimi on jo hyvä. Klipatut hepat on eri asia!

  VastaaPoista
 8. VOI LOL! Tyhmät ihmiset ei ymmärrä että koko tämä blogi on VITSI! Mikä ihmeen missio ihmisillä on tulla tänne ottamaan kaikki niin saatanan tosissaan? Mä olen kylläatynyt teihin! Painukaa vaikka syömään päänne tai lukemaan "korkealaatuisempaa" blogia jos ei täällä viihdy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turpa kii!!! Ite oot varsinainen pikku nulikka, joka ei ymmärrä mitään!

   Poista
 9. Jos hevonen on klipattu ja on -20, niin ehkä sille silti puetaan toppaloimi tai edes fleece! Asia on erikseen jos sillä on talvikava...

  VastaaPoista
 10. Niin, onhan niillä villihevosillakin loimet päällä... eläinrääkkäystä xD

  VastaaPoista

Tulosta