perjantaina, marraskuuta 27, 2009

Sähköllä kulkevat hevosetRuotsissa on keksitty, miten ravuri saadaan kulkemaan kovempaa. Perinteinen piiskaaminen ei aina tuota haluttua tulosta, joten kekseliäät naapurimme ottivat avukseen sähkön. Kun hevonen saa sähköpiiskaa, sähkössä olevat elektronit siirtyvät hevoseen, jolloin ne aktivoivat hevosen elektrolyytit, mikä nopeuttaa hevosen lihastoimintaa merkittävästi. Ilmiötä kutsutaan elektrolyysiksi.

Vaikka Ruotsissa sähköpiiska onkin joidenkin huippuvalmentajien vakiovaruste, Suomessa sähköpiiskaa ei juuri käytetä. Tämä johtuu siitä, että Suomessa sähkö on niin kallista.

Tee itse sähköpiiska
Sähköpiiskan voi tehdä myös itse. Tarvitset vain ajopiiskan ja vanhan sähköjohdon. Kiinnitä töpseli piiskan päähän ilmastointiteipillä. Näin sinulla on sähköpiiska! Käytä kuitenkin sähköpiiskaa säästeliäästi, jottet joutuisi vararikkoon sähkölaskun saapuessa. Jos haluat säästää, voit valmentaa hevostasi sähköpiiskan avulla öisin, sillä yösähkö on edullisempaa.

4 kommenttia:

 1. Ei kuvaa sitten yhtään muokattu...

  VastaaPoista
 2. Anonyymi3/4/14 20:30

  EN todellakaan aijoisi käyttää sähköpiiskaa! TUohan on eläinrääkkäytä koko sähköpaska!!

  VastaaPoista
 3. Ei VITTU! Bloggaaja on täs kyl vähä idiootti. " huumoria" niin just. Ja käytät kuvia ja muokkaa niitä. Kukaan EI LUE TÄTÄ VITUNPASKIAISEN BLOGIA! YOLO JA IDIOOTTI HOME! :@()!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi5/1/15 23:17

  Kuinka typeriä ihmiset on. TOTTAKAI kuvaa on muokattu, mikä yllätys. Ja tottakai tämä on totta, eikö?? Ihan varmasti joo hei on totta :D Tämä on 100% läppää nämä kaikki artikkelit.

  VastaaPoista

Tulosta