torstaina, marraskuuta 12, 2009

Tutkimus: Lämminveriset pahimpia sikainfluenssan levittäjiä


Tuoreen tutkimuksen mukaan sikainfluenssa leviää tehokkaimmin lämminveristen ex-ravurien kautta. Lämminveriset hevoset ovat tehokkaita taudinlevittäjiä, koska niiden lukumäärä on Suomessa erittäin suuri, ja niitä löytyy jokaisesta maan kolkasta. Etenkin ex-ravureita on paljon. Näin ollen influenssa on päässyt leviämään nopeasti koko Suomeen.

Miksi se sitten on sikainfluenssa, kun se ei edes liity sikoihin?
Influenssan pitäisikin olla nimeltään lämminverinen ex-ravuri-influenssa, sillä kyseinen influenssa useimmiten nostaa kuumeen ja siten myös veren lämpötilaa, mutta nimitykseen sikainfluenssa päädyttiin, koska se on helpompi lausua.

Voiko lämminveriseltä ex-ravuri-influenssalta suojautua?
Perinteiset sikainfluenssarokotteet ovat menettäneet tehoansa, koska rokotukset aloitettiin myöhään, ja ihmisten vastustuskyky ei ole ehtinyt kehittyä. Sikainfluenssarokotteessa, kuten Suomessa käytettävässä Pandemriskissä, on myös omat riskinsä. Se mm. aiheuttaa autismia. Ei siis kannata käydä ottamassa tarjottua rokotetta, vaan kysäistä omalta eläinlääkäriltä jotakin turvallista, mutta tehokasta rokotetta, joka ei aiheuta autismia.

Tiivistelmä tutkimuksesta
 

3 kommenttia:

  1. Ettäs kehtaat!!! SÄ oot niiiiiin suuri idiootti eiköhän meillä hevosihmisillä olis jo influenssa! Sun Blogis vaa pilkkaa hevosii joka tarkottaa että säkin olet niitä paskiaisia jotka luulee ostavansa hevosen kaupasta ilman vastuuta. TÄÄ SIVU ON PELKKÄÄ PASKAA, ''PÖKÄLE RATSASTUS'' eipä kuule meistä kun sitä TULEE HARRASTETTUA. LOUKKAAT HEVOSIHMISIÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista
  2. ^... no huhhuh. kyllä osaa olla heppatyttöjen otsalohkon toiminta tahmeaa.

    VastaaPoista
  3. Jep. Ainakin se huumorintajua käsittelevä osio on tainnut surkastua ihan kokonaan pois.

    VastaaPoista

Tulosta