keskiviikkona, marraskuuta 18, 2009

Rotuesittelyssä poliisihevonen


Tänään esittelemme poliisihevosen.

Poliisihevosen tehtävänä on ylläpitää turvallisuutta talleilla, tarhoissa, laitumilla, kentillä, maneeseissa, raviradoilla ja maastoreiteillä. Poliisihevosia voi tavata myös kisakenttien, maastolenkkien ja raviratojen laidalta ylinopeustutkan kanssa.

Poliisihevonen ylläpitää turvallisuutta siten, että se varmistaa, että jokaisella hevosella on turpa. Jos hevoselta puuttuu turpa, hevonen tuntee itsensä turvattomaksi, mikä on huono asia.

Poliisihevosen tunnistaa turvallisuuden lisäksi sinisistä varusteista. Sininen toistuu loimissa, riimuissa, satulahuovissa, suojissa, harjoissa ja muissa varusteissa. Myös ratsastaja on usein pukeutunut sinisiin vaatteisiin.

Siviiliasuiset poliisihevoset ovat usein salapoliisihevosia. Salapoliisihevosena toimiminen on niin salaista, että hevosen omistajakaan ei yleensä tiedä, että hänen hevosensa on salapoliisihevonen. Jos hevosen varusteista löytyy sinistä väriä, kyseessä on todennäköisesti salapoliisihevonen.

Poliisihevosen tärkein ravinnonlähde on donitsi, sillä poliisihevosen tavoitteena on näyttää mahdollisimman suurelta ja siten lisätä turvallisuuden tunnetta.

Poliisihevosen mukana tulee muovinen cloory.

1 kommentti:

  1. Apua! Ostin pollelleni sinisen satulahuovan. Onko siitä nyt yhtäkkiä, äkkiarvaamatta tullut salapoliisihevonen? Entä onko tämä hyvä vaiko huono asia?

    VastaaPoista

Tulosta