maanantaina, marraskuuta 02, 2009

Rikkaat ratsastuskouluyrittäjät


Nyt on taas kansalaisten verotiedot julkaistu. Eniten ansio- ja pääomatuloja on luonnollisesti ratsastuskouluyrittäjillä. Listan kärjessä keikkuu lukuisia tallinpitäjiä. Tavallinen tuntiratsastaja muuttuu kateudesta vihreäksi - hänellä on hädin tuskin varaa käydä tunneilla kerran viikossa, kun ratsastuskouluyrittäjä voi ratsastella vaikka joka päivä ilmaiseksi, ja vielä saa rahaakin kaiken lisäksi! Voiko mikään olla epäreilumpaa, kuin ratsastuskouluyrittäjyys!

Miten rikastuminen sitten tapahtuu? Hevosalan asiantuntijaraati on tehnyt lukuisia laskelmia. Pentti Hirvosen kaavan mukaan rikastuminen tapahtuu seuraavasti: 20 hevosta, 4 tuntia, 25 €/tunti, 24 päivää/kk = 48000 €/kk = 576 000 €/vuosi. Sellainen raha kelpaisi kenelle hyvänsä. Laskepa tuohon vielä lisäksi, jos tallissa on yksityishevosia vaikkapa 10 kappaletta. Jos kuukausivuokra on 450 euroa, tallinpitäjä saa vuodessa 54 000 euroa vielä suolarahaa.

Toisen laskelman mukaan SRL:n hyväksymän ratsastuskoulun omistaja tienaa vuodessa 319 275 euroa (asiantuntijana nimimerkki Haha).

Rahan tuloa ei voi estää.

Pökäle on aiemmin esitellyt hevosalan ammattien sarjassa Tallinpitäjän. Jutusta voit lukea, millaista tallinpitäjän työ käytännössä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulosta