torstaina, lokakuuta 22, 2009

Ex-ravuri puri lasta


Leppoisasti alkanut keskiviikkoilta Porvoossa muuttui ikäväksi, kun 10-vuotias lämminverinen ex-ravuri iski hampaansa kiinni saman ikäiseen tyttöön.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun kummin kaiman serkun luokse kyläilemään tullut tyttö oli mennyt yhdessä toisen lapsen kanssa silittelemään tarhassa ollutta hevosta. Yhtäkkiä lapsiin tottunut ja ystävällinen hevonen kuitenkin hermostui.

Porvoon aluesairaalaan toimitetulle tytölle jouduttiin laittamaan yhteensä 12 tikkiä.

Hevosen omistajan mukaan lapsi oli retuuttanut hevosta riimusta ja istunut sen päällä.

Kannattaa aina muistaa, että hevonen on eläin, ja sillä on vaistot.

7 kommenttia:

 1. Juttunne on jo herättänyt keskustelua

  http://forum.hevostalli.net/read.php?f=9&i=1102579&t=1102579

  VastaaPoista
 2. ex-ravurit on just tollasii. Pää pistetty radalla pyörälle, ei ne siitä koskaan toivu.

  VastaaPoista
 3. Entäpäs tuntiratsut ratsastuskoulussa? Pyörivät kentällä ties kuinka kauan putkeen ja kokemattomat ratsastajat potkivat ne jaloillaan pilalle. Ja suitsista vedetään, ja raipalla paukutetaan.
  En sano että näin joka talilla.

  Eikä ravureilla pää kovin pyörällä voi olla. Jos ne ei pitäis siitä en usko että juoksiskaan, ja varsinkaan niin "suoraan" ne olis varmaan ihan vauhkona.

  Itseasiaassa minun ex ravurillani ei ole pää kovinkaan pyörällä. Se on iha selväpäinen.

  Kuitenkin kyseessä on hevonen, noin voi käydä vaikka ratsastuskoulussa. Kyllähän sieläkin jotkut hevoset potkii tai puree varoittamatta. eikä siitä sanota " perus tuntsasri "

  Olen rajusti sitä mieltä että kuka tahansa hevonen olisi voinyt käyttäytyä noin, identiteetullä ei ole merkitystä.

  VastaaPoista
 4. mikä tahansa hevonen vauhkoontuu tai hermostuu tuollaisesta!!!!!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi4/4/11 16:03

  Vittu oikeeöst! En kestä tollasta "varokaa ex ravureita, ne on vaarallisia!" Mikä tahansa hevonen raivostuisi tuosta. Mä tykkään tosi paljon ex ravureista ja toi on loukkaavaa! Julkisesti toisten pilkkaaminen netissä pitäisi olla kokonaankiellettyä!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi9/6/11 10:27

  Ratsastuskoulun hevosethan ovat aina niin iloisia, ja nehän eivät kierrä päivässä sitä samaa 40x20 m hiekkakenttää ympäri kun sen 3-5 h kun taas ravureilla ajellaan maastossa, ja ne tykkää päästä radalle juoksemaan.
  Meillä on ravureita, niitä voi hoitaa kukavaan, ja meillä on myös ratsuja jotka on tullu ratastuskoulusta, niistä puolet puree, ja puolet on muuten niin hankalia, ettei nitä pysty kun perheen omat käsittelemään.

  VastaaPoista
 7. No tossahan sanottiin:
  "Hevosen omistajan mukaan lapsi oli retuuttanut hevosta riimusta ja istunut sen päällä."
  TOTTAKAI HEVONEN SIITÄ HERMOSTUU! Lapsen oma vika se oli, kun meni retuuttamaan heppa-raasua! Mielestäni hevosia kannattaa hieman varoa, sillä niillä on hyvin vahvat vaistot. Useimmat kauramoottorit ovat kyllä ihan rauhallisia ja luotettavia. Ei ne tee tuollaista ihan ilman syytä ja tässäkin tapauksessa sillä oli aika hyvä syy.

  VastaaPoista

Tulosta