Hevosmaalari maalaa nimensä mukaisesti hevosia. Hevosia voi maalata perinteisesti ruunikoiksi, rautiaiksi, kimoiksi, mustiksi, hallakoiksi jne. perusvärisiksi hevosiksi. Joillekin hevosille voidaan maalata pilkkuja Peppi Pitkätossun hevosen tyyliin, ja jostakin voidaan tehdä lehmänkirjava tai seepra.
Enemmän mielikuvitusta vaatii ns. karnevaalimaalaus. Hevonen voidaan maalata vaikka lohikäärmeen näköiseksi tai vaikkapa karusellin värikkääksi hevoseksi. Hevoseen voidaan maalata minkälaista taidetta hyvänsä, myös abstraktia. Onpa nähty suomenhevosia, jotka on maalattu Taalainmaan hevosiksi. Hevosen rotua ei kuitenkaan voi vaihtaa pelkän maalauksen perusteella.
Hevosmaalarin työ on vaihtelevaa, sillä maalattavat kohteet ovat hyvin erilaisia: eri kokoisia, eri värisiä, karvan laatu vaihtelee, ja myös hevosen luonne ja käyttäytyminen vaikuttaa työn toteutukseen ja sitä kautta lopputulokseen.
Hevosmaalarin ammatti on Suomessa vielä melko harvinainen. Alalle ei ole olemassa koulutusta, joten jokainen hevosmaalari on itseoppinut. Maalausalan koulutusta on toki mahdollista hankkia, mutta se ei sisällä hevosen maalausta ollenkaan. Tästä johtuen hevosmaalarien ammattitaito on hyvin vaihtelevaa. Kuka tahansa voi nimittää itseään hevosmaalariksi, vaikkei olisi muuta maalannut kuin korkeintaan sormenjälkiä omaan keinuhevoseensa. Ammattitaitoinen hevosmaalari osaa valita oikeat maalit, hoito- ja pesuaineet hevoselle. Esimerkiksi myrkyllisiä maaleja ei saa käyttää.
Tutustu muihin hevosalan ammatteihin sarjassamme "Hevosalan ammattilaiset". Sarjassa on esitelty jo hevoskuiskaaja, kengittäjä, ravivalmentaja ja tallinpitäjä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti