keskiviikkona, lokakuuta 14, 2009

Hevosenergiaa!


Ruotsissa on keksitty muuttaa citykanit energiaksi. Ennen vanhaan citykanit päätyivät kaatopaikalle, mutta EU:n säännösten ansiosta niille piti keksiä uusi loppusijoituspaikka. Vuodesta 2006 saakka citykanit pakastettiin, ja nyt vihdoin viimein ruotsalaiset keksivät, että ne voidaan polttaa ja ottaa energia talteen.

Suomen teurashevosongelma voitaisiin ratkaista samalla tavoin. Nykyisin harva teurastamo ottaa vastaan hevosia, ja hevosen teurastamisesta tulee useinmiten pelkkiä kuluja hevosen omistajalle. Tästä johtuen kaviouransa loppuun kuluttaneet, tarpeettomat, vaivaiset ja vanhat hevoset päätyvät usein kiertoon. Osa laitetaan reissuun Etelä-Eurooppaan, jolloin hevosparat joutuvat kärsimään viimeiset viikkonsa äärimmäisissä tuskissa ilman hoitoa, vettä ja ruokaa, päämääränään teurastamo.

Vihdoinkin suomalaisilla on hyvä syy ottaa naapureista mallia. Teurashevoset voitaisiin polttaa energiaksi! Jos kerran citykanista heruu lämpöä, paljonko sitä hevosen kokoinen eläin tuottaakaan! Hevosia polttava energiayhtiö saisi mahtavan kilpailuedun voidessaan myydä ekologista hevosenergiaa Suomen hevosharrastajille. Sähköä riittäisi vientiinkin saakka, sillä maassamme on paljon ex-ravureita, joiden ainoa järkevä käyttökohde on sähkön ja lämmön tuotanto. Itämereen voitaisiin rakentaa energiaputki, jonka kautta hevosenergia voisi kulkeutua Ruotsiin ja muualle Eurooppaan. Energiaputki olisi paljon turvallisempi vaihtoehto kuin Venäjän kaavailema kaasuputki.

Tuumasta toimeen, insinöörit!

4 kommenttia:

 1. Liittyykö kuvan hevonen aiheeseen? Siitä ei ollut mitään mainintaa eikä siitä onko se ravi-, ratsu vai mikälie hevonen.

  VastaaPoista
 2. Kuvassa oleva hevonen liittyy aiheeseen, sillä se on hevonen, joka on taivaassa. Siis teurashevonen, joka on saavuttanut määränpäänsä. Sama hevonen voisi olla taivaalla myös savuna, jos se olisi käytetty energian tuotantoon.

  VastaaPoista
 3. Olisiko se silloin ollut savustettu hevonen?

  Linkissäni (klikkaa ponitäti) olevan hevosen päällä kun pitää kursoria niin tulee teksti "Tämä hevonen ei liity tapaukseen". Olisinko saanut laittaa kursoria hevosen päälle?

  VastaaPoista
 4. Kursorin laittaminen hevosen päälle on eläinrääkkäystä.

  VastaaPoista

Tulosta