torstaina, lokakuuta 15, 2009

Harrastuksena ketunmetsästys ratsain

Nyt on taas aika aloittaa perinteinen ketunmetsästys ratsain. Syksyn kirpeät ilmat suorastaan vaativat pukeutumaan hassusti, töräyttämään torveen, päästämään häkkiketun metsään, laskemaan koirat irti ja karauttamaan uljaalla orhilla oksien viuhuessa päin naamaa.

Ketunmetsästys ratsain on perinne, joka on hyvä säilyttää jo pelkästään raittiin ilman ja luonnossa liikkumisen vuoksi. Vauhdikas ryhmässä ratsastus myös parantaa ratsastajan tasapainoa. Maastossa tulee vastaan luonnon esteitä, sillä ketun perässä voi joutua kirmaamaan vaikka minkälaisista paikoista. Ketunmetsästys ratsain, jos mikä, erottaa tätiratsastajan todellisesta puskaratsastajasta!

Ketunmetsästys ratsain on jo Iso-Britanniassakin kiellettyä, joten sen toteuttaminen vaatii hieman järjestelyjä. Metsästysreissua ei esimerkiksi kannata mainostaa lehdessä.

On kettutyttöjä, jotka eivät hyväksy tätä perinteistä hevosurheilulajia. Kettuja kuitenkin riittää, ja sitäpaitsi juoksevathan ketut normaalisti muutenkin luonnossa. Laji ei ole eläinrääkkäystä, sillä metsästys ei kestä kauhean kauaa, ja kettu kohtaa nopean lopun koiralauman saadessa sen kiinni.

Töttöröö!
(Kuva: Oikeutta Eläimille -yhdistyksen nettisivuilta)

Tutustu hevosharrastuksia esittelevään sarjaamme! Esittelyssä mm. esteratsastus, rodeo eli lännenratsastus, rontikkaurheilu, kouluratsastus ja salaratsastus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulosta