torstaina, lokakuuta 08, 2009

Ravuri vauhdissa ilman moottoriaHevonen ohjastajineen aiheutti eilen iltapäivällä vakavan vaaratilanteen Keuruulla, kun ilman moottoria liikkunut ravuri irroittautui kärryistään ja ohjastajastaan ja juoksi pois.

Ohjastaja soitti itse hätäkeskukseen karanneesta hevosestaan ja puhalsi 1,1 promillen lukemat alkometriin. Hevonen löytyi lähistöltä vahingoittumattomana. Hevosen puhaltamia lukemia ei ole julkaistu.

Ajoneuvoja kuljetetaan nykyisin yhä useammin alkoholin vaikutuksen alaisena. Vaikka ajoneuvossa ei ole moottoria, on sen kuljettaminen alkoholin vaikutuksen alaisena tuomittavaa. Ilman moottoria liikkuvien ajoneuvojen kuljettaminen on usein kuitenkin turvallisempaa kuin moottorillisten ajoneuvojen kuljettaminen, sillä moottorittomissa ajoneuvoissa on automaattinen nopeudenrajoitin. Esimerkiksi maailman nopeimmat hevoset saavuttavat korkeintaan 60-70 kilometrin tuntivauhdin ja senkin vain hetkellisesti. Tästä johtuen Pökäleen toimitus suunnittelee lakiehdotusta, jossa 18-vuotiaat autokoulun käyneet käyttävät ensimmäiset 10 vuotta ajoneuvonaan vain moottorittomia ajoneuvoja, kuten hevosta tai polkupyörää. Tämä vähentäisi liikenneonnettomuuksia merkittävästi.

Kuvan hevonen ja ohjastaja eivät liity tapaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulosta