keskiviikkona, lokakuuta 14, 2009

Reenari Turakainen


Johan tässä on ravureita ja etenkin ex-ravureita mollattu jo vuosikaudet. Eiköhän tutustuta välillä ravi-ihmisiin. Tämä juttu on bongattu Hevostalli.netin ravipalstalta.

Reenari Turakainen on vanhan ajan ravi-ihminen. Vuosien varrella raviurheiluun oli tullut paljon muutoksia, joita EU:sta innostuneet raviratojen toiminnanjohtajat ajoivat eteenpäin. Uusia säädöksiä olivat mm. seuraavat: pienimulkkuiset miehet eivät saaneet tulla raveihin, eivät myöskään koirat, kissat, eivätkä lapset, eivätkä tietenkään myöskään pienitissiset naiset. Monia muitakin erikoisia sääntöjä oli kehitetty.

Säännöksistä huolimatta reenari Turakainen lähti Kaustisille raveihin. Portilla oli mulkunmittauspiste, jossa määriteltiin, kuka saa tulla raveihin ja kuka ei.

Siinä portin pielessä reenari Turakainen heittää lakkinsa maahan, kiroilee rajusti ja hyppii lakkinsa päällä. (Prkl, sentin oli vajaa tuo mulkku! Sentin!) Lopuksi vielä virtsaa lakin päälle. Ja näyttää ravien järjestäjille keskisormea.

Lipunmyyjä, alaveteliläinen Somppi huutaa Turakaiselle:
"Tuo nyt oli ihan turhaa, kyllä sinäkin nää säännöt tiijät, ei myö näitä olla tehty!"

Turakainen on sisukas reenari, vaikka edelliskerralla ravireissu kaatuikin hieman lyhyeen mulkkuun. Nyt on penistä kehitetty ja mittaustuloksesta ei voi jäädä kiinni.

Niin Turakainen suoriutuu hienosti mulkunmittaustestistä ja Ala-Vetelin Hys:n pitkäaikainen luottotalkoolainen Somppi on lippuja myymässä.
"Tässä on nyt Turakainen semmoinen uusi sääntö tullu, että muijan tissit on koitettava, että mitä kuppikokoa ne on. Että tulisko se tänne? Meillä on tässä nyt tämmösiä kotiteikoisia testivälineitä, kun ei oo meijjän Hys:llä vara ostaa niitä virallisia testereitä, eikä saatu nyt Vaasasta lainaan, kun niillä on harjotusravit siellä. Mutta ihan toimivia on nämäkin."

Turakaisella meinaa jo verisuoni katketa päästä, kun on raviurheilu mennyt niin pirun vaikeaksi. Edellisellä reissulla oli jo kakarat jätetty kotiin, kun ei alle 18-vuotiaat saa tulla ravirataa viittä kilometriä lähemmäs. Onneksi penskoilla on kotona koira, niin leikkivät sen kanssa. (Sitäkään ei nykysääntöjen mukaan saa tuoda radan läheisyyteen.)

Niinpä Turakainen toteaa tuhisten vaimolle, että mäne Sompille näyttämään tissit. Vaimo istuu hölmistyneenä autossa, että onhan tässä jo aikoihin eletty, enkä näytä! Hulluksko oot tullu?
"En ole, vaan muut immeiset on, nämä on taas näitä uusia sääntöjä. Mäne nyt, Somppi oottaa."

Niin vaimo menee ja Somppi naama peruslukemilla ottaa ensin kahvikupin ja toteaa, että ei mahu rouvan tissit näihin. Sitten ottaa napun, eli kuupan ja kokeilee sillä. Siihen sopii Turakaisen rouvan tissit ja Somppi koittaa keventää tunnelmaa:
"On se hyvä, kun rouvalla on niin hyvä varustus, että pääsee harrastamaan! Piä huoli, ettei tuo isännän vatsa paljoa tuosta kasva, kun se on niin tarkkaa, niin tarkkaa nykyään..."

Turakaisen emäntä kimpaantuu jo ihan tosissaan ja sanoo:
"@!#$ Somppi, se oli sitten viimeinen kerta, kun sinä kopeloit minun tissejä!"

Naama punaisena ja voimakkaita kirosanoja puhisten kävelee takaisin autolle ja näyttää protestiksi auton ikkunasta keskisormea lippuluukkua kohti.

Somppi tuhisee lippuluukulla, että "Oliko tuo nyt tarpeen, enhän minä näitä sääntöjä oo tehny..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulosta