torstaina, lokakuuta 29, 2009

Tallinpitäjä ehdotteli sopimattomia hoitajalle


Porvoon käräjäoikeudessa käsiteltiin tänään kuluvan vuoden maaliskuussa tapahtunutta tekoa, jossa yksityistallin omistaja oli kehottanut hevostensa hoitajaa siivoamaan hevosten karsinoita. Tallilla oli tekoaikaan 4 hevosta, joista kolme lämminverisiä ravureita ja yksi suomenhevonen.

Teko tapahtui maaliskuun alussa maanantai-iltapäivällä, kun hevosten hoitaja oli tullut tallille ratsastamaan suomenhevosella. Tallinpitäjä oli juuri lähdössä tallilta, kun hän huomasi tytön hevosen selässä, ja kehotti tätä puhdistamaan kaikkien viiden hevosen karsinat. Tallinpitäjän lähdettyä tyttö oli siivonnut karsinat.

Tallinpitäjän puolustusasianajaja kertoo, että tallinpitäjällä oli kiire kokoukseen, ja sen vuoksi hän pyysi tyttöä siivoamaan karsinat. Hänen mukaansa karsinoita ei kuitenkaan olisi ollut pakko siivota, ja että karsinoiden siivous on olennainen osa hevosen hoitajan tehtäviä. Vastikkeeksi tyttö sai ratsastaa tallinpitäjän hevosilla. Tallilla kävi tekoaikaan myös muita tyttöjä, jotka siivosivat karsinoita.

Hevosten hoitajan mukaan hän oli joutunut siivoamaan karsinoita ennenkin jopa kolmen vuoden ajan. Tytön vanhemmat eivät tienneet tytön joutuneen tekemään rankkaa fyysistä työtä lähes päivittäin koulunkäynnin ohessa.

Tallinpitäjä tuomittiin 4,5 vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hän joutuu korvaamaan tytölle karsinoiden siivouksesta koituneet palkat sekä valtiolle kuuluvat sivukulut, yhteensä 9600 euroa, veropetoksesta valtiolle 245 600 euroa sekä oikeudenkäyntikulut 17 550 euroa.

8 kommenttia:

 1. Jo on aikoihin eletty! Kun minä olin nuori niin tein ihan vapaaehtoisesti tallityöt ja hevosiakin oli enemmän, enkä edes päässyt vaivanpalkaksi ratsastamaan!

  VastaaPoista
 2. Piti vielä lisätä: eikä tullut mieleenkään mitään korvauksia siitä pyytää! Sai hoitaa hevosia ja se oli tärkeintä!

  VastaaPoista
 3. Tallilla oli 4 hevosta ja tyttö siivosi viiden hevosen karsinat. Tuotiinko joltain toiselta tallilta myös väliaikaisesti karsina tytön siivottavaksi, vai ymmärsinkö nyt jotenkin värin?

  Salalitto!!!

  VastaaPoista
 4. Toimituksen saamien tietojen mukaan yhdessä karsinoista asui lämminverinen ex-ravuri, jota ei laskettu hevoseksi.

  VastaaPoista
 5. nii, ja nuo ex-ravurit viel suttaa ihan kauheasti eli teettää kahden hevosen työt, joten tyttö olis tarvinnut selvästi kovemmat korvaukset!

  VastaaPoista
 6. Jotenkin ei yllättänyt, että talli oli täynnä älveitä. Meidän pv-hevostallilla ei tosiaan tarvitse siivota karsinoita itse käyn vain ratsastamassa!

  VastaaPoista
 7. LOOOOL TE OOTTE TYPERII TÄÄHÄN ON PELKKÄ VITSIIIII

  VastaaPoista
 8. Samaa mieltä! Huumorintajuttomat poistuos heti paikalla!

  VastaaPoista

Tulosta