torstaina, lokakuuta 12, 2006

Hevosenlaukka


Hyvää ruokaa hevosesta -sarjamme jatkuu.

Kokoonnuimmekin jo keskiviikko-iltana uudestaan, kun oli niin sateista ja tylsää. Marko Djörs valmisti meille Hevosenlaukkaa. Marko löysi tämän herkullisen ohjeen netissä surffatessaan ja ihastui heti mielenkiintoiseen nimeen.

Ainekset
Kylmäsavustettuja hevosenpaistiviipaleita (näitä saa valmiiksi pakattuina mutta ei Siwasta)
Tomaattia, kurkkua, retiisejä
Valkosipulituorejuustoa
Oliiviöljyä

Ohje
Voitele hevosenlihaviipaleet valkosipulilla reilusti maustetulla tuorejuustolla. Kääri viipaleet rullalle. Leikka tomaatit viipaleiksi: Voit lisätä myös esim. retiisiä tai kurkkua. Lisää tuoreita yrttejä. Asettele tomaattisalaatti kauniisti lautaselle ja hevosenliharullat salaatin päälle. Kastikkeeksi maustettua oliiviöljyä.

Arviointi
Tämäkin resepti oli mukavan yksinkertainen, ja ainekset löytyivät helposti kaupan hyllyltä, eli ei tarvinnut vieläkään lähteä hevosia saalistamaan. Mitään ei tarvinnut myöskään kypsentää, joten valmistusprosessi oli nopea.

Toimituksen mielipiteitä jakoi käsite "kauniisti". Mitä tarkoittaa, kun tomaattisalaatti asetetaan kauniisti lautaselle? Missä järjestyksessä tomaatit, kurkut ja retiisit laitetaan? Marko olisi halunnut laittaa kaikki sekaisin, kun taas Gulu-Gulu olisi halunnut jakaa eri ainekset omille sektoreilleen. Tämä tulkintojen ristiriitaisuus vähensi hieman pisteitä.

Maku oli toimituksen mielestä aivan erinomainen.

Loppuarvostelu asteikolla 4-10:
Raaka-aineiden määrä: 10
Raaka-aineiden löydettävyys: 10
Valmistusprosessi: 9
Maku: 9

Keskiarvo: 9½
Hevosenlaukka on siis kokemustemme mukaan toistaiseksi paras hevosesta valmistettu ruokalaji. Kokataan taas ensi viikolla!

Sarjassa aikaisemmin valmistetut ruokalajit:
Hevosta luumukastikkeessa


3 kommenttia:

  1. Voiko hevosta hyödyntää syömällä siten, että sitä ei tarvitse tappaa. Voiko hepasta siis saada "uusiutuvia luonnonvaroja" (vrt. esim. lehmää voi lypsää ja maitoa juoda tappamatta ko. kantturaa). Sellaisia reseptejä myös, jos saan pyytää.

    VastaaPoista
  2. Hevosella voi teettää esim. varsoja ja syödä sitten ne kun ne tulevat. Ei tule kovin usein, mutta se varsinainen hevonen kuitenkin sitten olisi hengissä.

    VastaaPoista
  3. Hyvä kysymys ja vastaus!

    Tätä aihetta voisimme vielä käsitellä Hyvää ruokaa hevosesta -sarjassamme.

    Terveisin Pökäleen toimitus

    VastaaPoista

Tulosta