torstaina, lokakuuta 05, 2006

Mylittling Bony

Kaikista suloisin bony on Mylittling Bony. Se on Shetlanding Bonysta jalostettu taskukokoinen vaihtoehto, joka sopii erinomaisen hyvin kiireiselle ihmiselle. Mylittling Bony on helppo ottaa mukaan, kun liikutaan paikasta toiseen.

Rakenne ja käyttö

Mylittling Bony ei kuitenkaan sovellu ratsastuksen harrastajalle, koska poni on niin pieni, ettei sen selkään voi istua. Voi kyllä yrittää, mutta Mylittling Bony menee lyttyyn. Viime vuosina Mylittling Bonysta on alettu jalostaa anorektix-versiota, joka on aiempaa heikkorakenteisempi ja hoikempi. Alkuperäisiä Mylittling Bonyja näkeekin yleensä vain kirpputoreilla.

Hoito

Kätevästä koostaan huolimatta Mylittling Bonylla on vaatimuksia. Rusetit ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin Shetlanding Bonylla, eli niitä on oltava runsaasti ja niiden on oltava oikean värisiä. Hoitoa vaikeuttaa myös se, että Mylittling Bony on täysin ilmeetön, eleetön, äänetön ja hajuton, joten siitä on äärimmäisen vaikea päätellä mielialaa tai vointia. Ainoastaan ammattitaitoinen hevosnomi voi nähdä, miten Mylittling Bony voi.

Tuntomerkit

Mylittling Bonyja on eri värisiä. Pastellisävyt ovat yleisimpiä. Mylittling Bonyjen persuuksissa on erilaisia kuvioita tai symboleja. Niiden mukaan Mylittling Bony usein nimetään.

Mylittling Bonyn tunnistaa myös pitkästä harjasta, joka ulottuu jopa monta kertaa ponin ympäri. Harja ja häntä menevät helposti takkuun, joten ne on kammattava säännöllisesti.

Mistä oma Mylittling Bony?

Mylittling Bony saattaa löytyä paketista. Kun seuraavan kerran saat paketin vaikkapa syntymäpäivänä, siellä voi olla sisällä vaikka oikea Mylittling Bony!

Olethan tutustunut myös muihin rotuesittelyihin:
Norglanding Bony eli Vuoningbony
Gotlanding Bony
Iislanding Bony
Shetlanding Bony

5 kommenttia:

  1. **** Breaking news ****

    Nyt hevosia saa myös Lidl-kaupasta. Mikä laji on tämä Barbin hevonen? Kaunishan se on, mutta onko kellään kokemuksia?
    http://www.lidl.fi/fi/home.nsf/pages/c.o.20061019.p.Barbien_hevonen

    VastaaPoista
  2. Me täällä toimituksessa emme ainakaan tiedä tuosta rodusta - itse asiassa kävi niin hassusti ettei me päästy tuosta linkistä mihinkään. Löysimme kyllä Lidlin sivuilta tällaisen, tarkoititko kenties sitä?

    Terveisin Pökäleen toimitus

    VastaaPoista
  3. No voi hyvänen aika. Pitäähän teidän tuon lajin kaunis hevonen nähdä kuvana.

    Barbien hevonen

    Eikö olekin kaunis? Yritin goolella löytää tarkemmin tuosta hevoslajista, mutta jostain syystä päädyin vain joihinkin "disco girl" sivustollekin. Siis onko mahdollisesti kyseesä hevonen, jonka kanssa voi käydä discossa? Tanssiiko se myös?

    VastaaPoista
  4. Olen kokenut menneenä kesänä oudon jutun. Nuorempi kolleegani (vain vajaa 10 vuotta minua nuorempi!) väitti, että my little ponnyja oli jo 50-luvulla. Voin vannoa, että niitä ei näykyny edes vielä 80-luvun alussa. HALOO!

    VastaaPoista
  5. No nyt me näimme sen kauniin hevosen! Näimme myös eräässä lehdessä Lidlin mainoksessa saman hevosen.

    Kyseessä on siis Lidling Bony. Se on diskohevonen eli sen kanssa voi käydä diskossa. Lidling Bony, kuten muut diskohevoset, on jalostettu nimenomaan diskotanssia varten. Tietysti niille täytyy ensin opettaa kaikki hienoudet, mutta ne ovat lahjakkaita ja oppimishaluisia, joten tällaiselta Lidlin Bonylta löytyy potentiaalia diskotanssikisoihinkin.

    Sitten vielä tuosta aiheesta, että milloin My Little Ponyt tulivat kauppoihin. Kotikylämme E- tai K-kaupassa niitä tuskin näki 80-luvulla, mutta todennäköisesti niitä oli jo silloin olemassa muualla. Epäilemme kuitenkin väitettä, että niitä olisi ollut jo 50-luvulla, sillä niiden kehittäjä My Little (joka on saanut etunimensä Tove Janssonin kirjojen innoittamana) on itse syntynyt vuonna 1948, ja tuskin hän on varhaislapsuudessaan vielä tehtaillut.

    Terveisin Pökäleen toimitus

    VastaaPoista

Tulosta